Sport | Tradera vill att du ska #geborttillsport

By on 5 oktober, 2015

Har du ett par ridstövlar eller kanske hockeyutrustning liggandes på vinden? Ett par skidor eller målvaktshandskar? Saker som barnen växt ifrån, men som fortfarande kan användas? Nu samarbetar Tradera med Tv4:s projekt #geborttillsport, som samlar in idrottsutrustning till barn som behöver.

I snitt tre elever i varje normalstor skolklass i Sverige lever i barnfattigdom, enlig statistik från Rädda Barnen. Många av dessa barn och ungdomar är idrottsintresserade, men kan inte fortsätta vara aktiva eftersom utrustningen kan kosta mycket pengar. Samtidigt finns det många idrottsprylar som bara samlar damm i källare och förråd när barnen växt ur dem. Projektet #geborttillsport vill hjälpa till att ändra på detta. Bakom projektet står initiativtagaren och TV4:s programledare Ida Björnstad, Tradera, TV4 och Folkspel tillsammans med Rädda Barnens verksamhet High Five.

– Barn – och ungdomsidrott skapar engagemang och bidrar till samhället. Men tyvärr har inte alla möjlighet att delta på lika villkor i idrotten. Detta vill vi ändra på genom att hjälpa till att sprida Ge Bort TIll Sports välgörenhetsauktioner över hela landet, säger Marcus Almén, Brand Activation Manager på Tradera.

Mellan 7 och 11 oktober kommer Ida Björnstad och TV4 resa runt till fem orter i Sverige i jakten på oanvänd sportutrustning till barn och unga. Insamlingen börjar 4 oktober. All utrustning som samlas in går tillbaka till barn och ungdomar på orten som besöks. #geborttillsport samarbetar med auktionssajten Tradera, som har stor erfarenhet av att arbeta med välgörenhetsprojekt. Auktionerna kommer du att hitta här>>

Flera sportstjärnor engagerar sig
Utöver den stora insamlingen har flera svenska sportprofiler engagerat sig i projektet genom att ge sina egna sportprylar eller sin tid till olika ändamål.

– Jag är helt överväldigad av det engagemang som Sveriges största idrottsprofiler visat. Vi har fått in prylar från svenskar i hela världen och inom olika idrottsgrenar. Vi får inte plats i redaktionsrummet längre, säger initiativtagaren Ida Björnstad.

Initiativet och Sverigeresan fångas upp i TV4 Nyhetsmorgon, Vardagspuls och på TV4 Play mellan den 4-11 oktober.

Alla auktioner startar från 1 krona. Från och med 5 oktober kommer alla som vill att kunna bidra genom att sälja saker på egen hand via Tradera.

Läs mer om projektet här>>

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login