Sport | Världens bästa i dressyr till Gothenburg Horse Show

Av på 9 februari, 2015

Isabell Werth, från Tyskland, är världens främsta just nu aktiva dressyrryttare. Hon har vunnit fyra OS-guld, fyra VM-guld och hela 13 EM-guld. Nu kommer hon igen till Gothenburg Horse Show 25 februari – 1 mars, för start i Reem Acra FEI World Cup-dressyren med hästen El Santos NRW.

Gothenburg Horse Show är fantastiskt, säger hon!

Året var 1992. Endast 23 år gammal (!) vann Isabell världscupfinalen med bedårande stoet Fabienne i Scandinavium.

Jag älskar minnena från den tävlingen, säger Isabell, som i dag är både ryttare och jurist. Det var magiskt, publiken, dessa unga tjejer som älskade att se dressyr. Gothenburg Horse Show är fantastiskt!

Isabell är den frimodiga dressyrryttaren som ridit både hoppning och fälttävlan innan hon kom i kontakt med ”herr doktor” Dr Schulten Baumer, legendarisk dressyrtränare och ryttare som såg Isabells talang. Tillsammans med store fuxen Gigolo blev det en rad medaljer under doktorns ledning. Bland annat ett individuellt OS-guld i Atlanta 1996.

I dag är Isabell ”mamma” i det framgångsrika tyska dressyrlaget som tagit tillbaka sin ledande roll i internationell dressyr. Hon coachar de yngre ryttarna och har alltid en rolig replik och en snabb kommentar på tungan.

Gothenburg Horse Show är otroligt. Tävlingen lyfter oss som ryttare, säger hon.

Nu kommer hon till Göteborg för andra starten i årets deltävlingar i Reem Acra FEI World Cup.

Jag ska rida bättre i Göteborg än jag gjorde i Amsterdam. Jag vill ta mig till finalen i Las Vegas, säger hon och är uppenbart fortfarande inte mätt på framgångar.

Det här är Isabell Werth
Född 21 juli 1969 i Rheinberg i Tyskland.
Familj: Sambo Wolfgang Urban och sonen Frederik.
Meriter: Hon har vunnit fyra OS-guld, fyra VM-guld och hela 13 EM-guld samt världscupfinalerna 1992 i Göteborg och 2007 i Las Vegas

Dressyr, Sport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in