Stå inte passiv när snösmockan kommer – nya onlinepass för 70+

Av på 15 januari, 2021
Friskis Stolfys. Foto: Thomas Carlgren

Snösmockan har slagit till rejält i vårt avlånga land med isiga vägar och halka som följd, det gör att många äldre undviker att ta sig ut i friska luften. Därför satsar Friskis på fler pass med extra skonsam träning online för att ge fler möjlighet att röra på sig i vardagen.

– Många, särskilt äldre, har fått stå tillbaka under pandemin och varit mer passiva än vanligt. Med vinterväglaget försvåras också den dagliga promenaden och det påverkar både kropp och sinne. Här vill vi göra en insats, säger Susanne Jidesten, Friskis&Svettis generalsekreterare.

För att underlätta för fler att hitta nya vanor och sätt att röra på sig har Friskis satsat på två nya pass i onlineträningen, Stavfys 70+ och Stolfys 70+. Skön och energifull träning som både tar hänsyn och stärker kroppen

– Redan lite rörelse gör stor skillnad för hur vi mår både psykiskt och fysiskt. Med de här passen ger vi fler möjlighet att motionera säkert och uppleva rörelseglädje, säger Susanne Jidesten.

Passen är gratis och öppna för alla. Dela gärna med dig av länkarna till någon i din närhet, eller varför inte träna tillsammans men på varsitt håll digitalt via videosamtal?

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa Friskis&Svettis

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in