Stabil vinst för BIK Karlskoga mot Leksands IF

Av på 2 december, 2018

BIK Karlskoga åkte till Tegera Arena för ett möte med Leksands IF i den 25 omgången av hockeyallsvenskan.

Leksand kom från fyra raka förluster där man senast förlorade med 1 – 5 hemma mot Tingsryd, Karlskoga förlorade senast mot AIK i en match där man definitivt inte spelade bra. Inför matchen återfanns Leksand på en sjätte plats i tabellen och Karlskoga på en fjärde.

Den första perioden började Karlskoga betydligt bättre än senast mot AIK men även Leksand spelade bättre än de gjort på länge, så det blev en jämn period dock utan mål vilket kanske inte är så konstigt då de båda målvakterna hör till de bättre i ligan.

Andra perioden började Leksand bäst men efter ett mål i baken vaknade Karlskoga och kunde både kvittera och mot slutet ta ledningen i en ganska svängig period.

 I den tredje perioden var det Karlskoga som tog tag i spelet och redan tidigt utökade man ledningen på en kontring och det med ett framgångsrikt kontringsspel som man lyckades göra tre mål i perioden.

Karlskoga spelade bra ikväll men det är tydligt för mig att de har svårt att spela sitt eget spel mot bättre lag, dock gjorde man denna kväll en solid insats och vi hoppas att de åter är tillbaks på vinnartåget. I nästa match möter man Karlskrona borta, onsdag den 5 december klockan 19:00.


Fakta:

Första perioden i den fjärde minuten fick Leksand en utvisning för tripping, i sjunde minuten blev det dubbelutvisning, i den 13 minuten fick Karlskoga en utvisning för tripping, 

Första perioden slutade 0 – 0
Skottstatistik första perioden Leksands IF 6 – 3 BIK Karlskoga

Andra periodens sjunde minut satte Axel Bergkvist ledningsmålet för Leksand 1 – 0, i elfte minuten kvitterade Jonatan Harju för Karlskoga 1 – 1, i den 17 minuten får Leksand en utvisning för hooking, Karlskoga utnyttjade överläget och tog ledningen genom Dennis Fröland 2 – 1 för Karlskoga, 

Andra perioden slutade 2 – 1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 13 – BIK Karlskoga 3

Tredje perioden i tredje minuten utökade Karlskoga ledningen genom Jesper Kokkonen 3 – 1 till Karlskoga, i elfte minuten sätter Jesper Kokkonen 4 – 1 till Karlskoga, i den 14 minuten får Karlskoga en utvisning för tripping, Leksand reducerar i numerärt överläge genom Johan Porsberger 2 – 4, i den 19 minuten tog Leksand ut målvakten, Karlskoga kontrade och Juliuz Persson satte 5 – 2 i öppet mål, i den 20 minuten får Karlskoga en utvisning för slashing.

Tredje perioden slutade 3 – 1 till Karlskoga
Skottstatistik tredje perioden Leksands IF 9 – BIK Karlskoga 7

Matchen slutade Leksands IF 2 – BIK Karlskoga 5
Skottstatistik matchen Leksands IF 30 – BIK Karlskoga 18

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in