Stabilt Örebro HK vann andra matchen på raken i Behrn Arena

By on 5 oktober, 2019

Örebro HK städade av Brynäs IF senast, nu var det dags för Skellefteå AIK i Behrn Arena i den åttonde omgången av Svenska Hockeyligan 2019/2020. Det fick Örebro göra utan avstängde Jordan Boucher, han fick sex matchers avstängning för en huvudtackling på Linus Ölund i Brynäs. Inför matchen hade Skellefteå tre raka vinster mot Örebro.

Det var Örebro som var det bättre laget i den första perioden, tungt och tajt spel gjorde att Skellefteå fick det svårt att komma fram till något av värde. Hemmalaget vann inledningsperioden rättvist med 2-0.

Inför den andra perioden ändrade Skellefteå om i formationerna, allt för att få till ett bättre spel. Ett drag som hjälpte föga då Örebro drog upp ett ruskigt tempo, snurrade ordentligt i gästernas zon innan Rasmus Rissanen kunde göra sitt första mål för säsongen, vilket betydde 3-0 i den sjätte minuten. Skellefteå vaknade till liv genom en reducering till 1-3 och höjde tempot, bara sådär såg de livsfarliga ut. I den tolfte minuten kom en reducering från gästernas sida, något som ledde till att bägge lagen höjde sig och tempot ökade. Men Örebro vek inte ner sig, istället trampade de på och kunde med 37 sekunder kvar av perioden utöka till 4-1. Örebro vann mittperioden med 2-1.

Den tredje perioden inledde hemmalaget stabilt och bra, lugnt spel både defensivt som offensivt. I den 16 minuten åkte Örebro på en utvisning och Skellefteå valde att plocka ut målvakten för att få ett sex mot fyra överläge, det resulterade i att Marcus Weinstock kunde säkerställa vinsten med att göra 5-1 i öppet mål med ca fyra minuter kvar.

Ser man till hur Örebro genomförde matchen såg det som om att de hade med sig insatsen senast mot Brynäs, självförtroende och stabilt spel kännetecknade matchen när Skellefteå var på besök. Resultatet 5-1 var klart rättvist då det var Örebro som trots den jämna statistiken styrde matchbilden, skönt med ytterligare en trepoängare på kontot. Nu har Örebro 13 poäng sex poäng efter ettan och ligger på en sjunde plats, i nästa match tar de emot Växjö Lakers på hemmaplan torsdag 10 oktober.

Matchfakta….

Första perioden sjunde minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki 1-0. Elfte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Robin Alvarez roughing. Power play Örebro, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask interference. Power play Skellefteå, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Skellefteå AIK 7

Andra perioden sjätte minuten mål Örebro, Rasmus Rissanen 3-0. Elfte minuten dubbelutvisning, två minuter Stefan Warg Örebro och Filip Berglund roughing. Spel fyra mot fyra, tolfte minuten mål Skellefteå under avvaktande utvisning, reducering Oscar Möller 1-3. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg hooking. Power play Skellefteå, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, Sakari Salminen 4-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 13 – Skellefteå AIK 14

Tredje perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan warg hög klubba. Power play Skellefteå, ingen utdelning. Sjunde minuten dubbelutvisning, två minuter Niclas Burström Skellefteå och Mathias Bromé Örebro roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg tripping. Power play Skellefteå, målvakt ut och spel 6 mot 4. 17 minuten mål Örebro, Marcus Weinstock 5-1. 19 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Linus Lindström holding. Power play Örebro,

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro