Städa Sverige och idrottsrörelsen städade efter nyårsfirandet

Av på 2 januari, 2018

På året första dag 2018 städade idrottsungdomar runt om i landet upp efter nyårsfirandet, det är miljöorganisationen Städa Sverige som har dragit igång ett landsomfattande projekt – Nyårsstädning 2018. Projektet går ut på att ett antal idrottsföreningar på nyårsdagen städar områden som blivit nedskräpade under nyårsfirandet.

Bakgrunden till projektet är att nedskräpning på nyårsnatten är omfattande och förskräckande. Det här har Städa Sverige, som fyller 30 år 2018, tagit fasta på. Städa Sverige är Sveriges största operativa miljöorganisation som varje år organiserar tiotusentals ungdomar som städar i olika sammanhang. Ungdomarna får samtidigt bidrag till sin idrottsverksamhet.

– Det fina är att det här är ett miljöarbete på riktigt där ett gemensamt engagemang för en bättre närmiljö och ett hållbart Sverige skapas. När andra pratar arbetar idrottsungdomar för att tillsammans nå gemensamma mål, säger Städa Sveriges VD Mats Wesslén.

Städningen möjliggörs av sponsorer runt om i landet – såväl offentliga som privata – och genomförs i samarbete med kommuner, näringslivet samt idrottsklubbar och deras engagerade ungdomar. Projektet går ut på att få så många idrottsföreningar runt om i Sverige som möjligt att mot en ersättning till klubbens eller lagets kassa städa ett bestämt område. Förutom att det ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt, innebär det ett stöd till svensk idrottsrörelse.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in