Står du nära någon som mår dåligt

By on 10 januari, 2023
Arkivbild

Välkommen till Kumla kommuns samtalsgrupp för dig som är anhörig till någon med psykisk ohälsa, där man delar tankar och erfarenheter med varandra.
 
Välkommen till en samtalsgrupp för dig som är anhörig till någon med psykisk ohälsa med fokus på dig och hur du får chans till återhämtning. Att vara anhörig kan medföra många svåra frågor både kring den drabbades situation och mående, och den egna situationen som anhörig.

Prata om din situation som anhörig

Var med och ta del utav berättelser, vanliga tankar och känslor, förhållningssätt och bemötande och råd om vart man kan söka stöd. Prata om din situation som anhörig och vad du kan göra för att må så bra som möjligt. Man går även igenom verktyg som ger möjlighet till reflektion om vad som kan vara viktigt i den egna återhämtningen.

Gruppen leds av gruppledaren H. Andersson och anordnas av föreningen för Psykiatriskt Samarbete Örebro län (FPS) och Kumla kommun.

Man kommer att utgå från studiematerialet Återhämtningsguiden som bygger på en framtagningsprocess bestående av personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, anhöriga, professionella, forskare med flera. Just det här materialet är framtaget för dig som är anhörig till någon som lever med psykisk ohälsa.

Tid och plats
Var: Vi ses på Kvarngården, Kumla.

När: Start onsdagen den 8 februari 2023 klockan 17.00 – ca 19.30.
Därefter följande onsdagar samma tid: 15 februari, 22 februari, 1 mars, 8 mars och 15 mars.

Anmälan och kontakt
Kostnad för samtliga träffar är 200 kronor inklusive medlemskap i FPS 2023, studiematerial och fika.

Skicka din intresseanmälan senast 19 januari 2023 till:
Anhöringkonsulent Birgitta Gunnarsson
Telefon 070-320 48 14 eller e-post anhoringkonsulent@psykiatrisktsamarbete.se

Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login