Stark insats av Örebro trots förlust mot Malmö Redhawks

By on 8 december, 2018

Örebro HK tog sig en Malmö Redhawks i den 24 omgången av Svenska Hockeyligan, det första riktiga mätningen efter tränarbyte och möte med ett ganska avslaget Frölunda.

Det var ett kompakt intensivt Örebro som kom ut på banan, laget visade upp ett tajt spel både defensivt som offensivt och gav inte gästande Malmö speciellt många chanser. Även i boxplay jobbade hemmalaget grymt bra, tryckte ut gästerna mot kanterna och kunde hålla rent framför egen målvakt. Det saknades en aning skärpa i avsluten, något som syntes bäst när ÖHK fick powerplay med spel fem mot tre. Där spelade de runt och drog isär Malmö men fick inte till något, spelar man med två spelare mer måste man även producera mer.

Andra perioden stångades bägge lagen mot varandra ordentligt och matchbilden blev till en mer tillknäppt tillställning, inget av lagen öppnade upp sig riktigt men det var Malmö som kunde göra matchens fösta mål med 36 sekunder kvar av perioden.

Det var Malmö som startade sista perioden bäst, visade upp en helt annan tyngd än i tidigare perioder. Något som visade sig i målprotokollet när de ökade ledningen redan i fjärde minuten, Örebro kom tillbaka genom Aaron Palushajs straffmål. Trots att Örebro fick energi efter den reduceringen kunde Malmö hålla ut och även skicka in ytterligare en puck i tomt mål.

Sett till matchen över tre perioder så gjorde Örebro en grymt bra insats, bra tajt och tryggt spel där de inte spelade bort sig utan spelade pucken bra mellan lagdelarna. Något som saknades var skärpan och intensiteten när det uppstod målchanser, nu är det uppehåll ett tag och det finns saker som den nya tränartrojkan kan slipa på. Positivt i alla fall var defensiven där hemmalaget spelade tajt och tätt genom hela matchen, inte bjöd Malmö på något, nu är det helt enkelt offensiven som det måste jobbas på.

Nästa match är fredag 19 december då Örebro åker till Karlstad för att möta Färjestad BK i den 25 omgången.

Första perioden minut tre utvisning Örebro, Anton Hedman två minuter för Tripping, ÖHK klarade av underläget. Minut sju utvisning Örebro, Marcus Björk två minuter för Slashing, ingen utdelning för Malmö. Minut nio dubbelutvisning Malmö, två minuter Kim Rosdahl för Slashing och Axel Wemmenborn för Holding. Örebro powerplay fem mot tre, men inget mål.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 7 – Malmö Redhawks 7

Andra perioden minut tre utvisning Örebro, två minuter för för många spelare på banan, hemmalaget klarade av underläget. Minut åtta utvisning Örebro, två minuter Tylor Spink Interference. Minut nio utvisning Malmö, Fredrik Händemark två minuter för Crosschecking. Ingen utdelning för något av lagen. Minut 20 1-0 Malmö, Max Görtz gör matchens första mål.

Andra perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 12 – Malmö Redhawks 6

Tredje perioden minut fyra mål Malmö, Frederik Storm ökade på till 2-0. Örebro begärde timeout i sjunde minuten. Minut åtta straff Örebro, Aaron Palushaj tog den och reducerade till 1-2. Minut elva utvisning Malmö, Lars Bryggman två minuter för Interference, inget mål. I nittonde minuten lämnade Eero Kilpeläinen målet och Örebro en man mer, Eero tillbaka in på isen med nio sekunder kvar. Minut 20 mål Malmö i öppet mål, Christoffer Forsberg gjorde 3-1.

Tredje perioden slutade 2-1 Malmö