Stark insats när BIK Karlskoga vann hemma mot Karlskrona HK

By on 16 januari, 2019

BIK Karlskoga tog emot Karlskrona HK i den 37 omgången av HockeyAllsvenskan i Nobelhallen, Karlskoga fick tillbaka viktig spelare. Juliuz Persson var tillbaka i laget efter sju matchers frånvaro, Olle Eriksson Ek vaktade målet.

Karlskrona kom ut starkast i den första perioden och tryckte på riktigt bra, något som gjorde att de kunde ta ledningen i den fjärde minuten. BIK kunde kvittera efter ett jättemisstag från gästernas sida under Karlskogas boxplay, hemmalaget trummade på och när periodsignalen ljöd var BIK i ledningen.

I den andra perioden var ett mer ordnat spel från bägge lagen där kampen och det tajta spelet var borta, i den formen var Karlskoga det helt klart bättre laget och kom fram i riktigt bra chanser. Karlskoga kunde utöka ledningen med ytterligare ett mål, ett mål som kom till på ett besynnerligt sätt där ingen var riktigt säker om det var mål eller inte. Efter videogranskning blev det godkänt.

Det var fortsatt ordnat spel i den tredje perioden, men det var ett Karlskoga som istället för att ta snabba avslut började att lägga en extrapass och det var många lägen som missades. Istället var det gästerna som tilläts komma onödigt nära när de tilläts att komma upp med ett mål kvar till kvittering. Till sist kunde matchhjälten för kvällen, Oliver Eklind avgöra när han stänkte in avgörande öppet mål i slutet av matchen. Oliver gjorde ett hattrick och en assist, fyra poäng under matchen.

BIK Karlskoga visade styrka mot Karlskrona när gästerna kom ut och visade upp ett riktigt bra spel, det var ett kyligt Karlskoga som väntade ut bortalaget och kunde vända på resultatet. Med en tremålsledning slappnade BIK av och det var det som bjöd in Karlskrona och matchen blev onödigt dramatisk. Speciellt som Karlskoga drog på sig en onödig utvisning för för många spelare på isen med ca två minuter kvar att spela, gästerna tog ut målvakten och fick till ett powerplay med två man mer men kunde inte komma närmare Karlskoga.

Stark vinst av BIK Karlskoga som är fortsatt på en tredje plats i tabellen en poäng före jagande Västerås, Karlskoga möter Tingsryd borta söndag 20 januari.

Första perioden fjärde minuten mål Karlskrona, Justin Crandall gjorde 1-0. 13 minuten utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja för slashing. 13 minuten mål Karlskoga, Mikael Eriksson kvitterade till 1-1 i boxplay. Karlskrona fick inte ut något av sitt powerplay. 16 minuten mål Karlskoga, Oliver Eklind gjorde 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – Karlskrona HK 9

Andra perioden fjärde minuten utvisning Karlskrona, två minuter Drew Paris roughing, powerplay Karlskoga som inte ledde till något. 12 minuten mål Karlskoga, Oliver Eklind gjorde 3-1. 12 minuten utvisning Karlskrona, två minuter Daniel Norbe hooking, powerplay Karlskoga som inte ledde till något.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 5 – Karlskrona HK 7

Tredje perioden andra minuten mål Karlskoga, Jesper Kokkonen gjorde 4-1. Sjätte minuten mål Karlskrona, Viktor Liljegren reducerade till 2-4 under avvaktande utvisning. Sjunde minuten utvisning Karlskrona, två minuter Drew Paris tripping, powerplay Karlskoga ingen utdelning. Nionde minuten mål Karlskrona, Drew Paris reducerade till 3-4. 13 minuten utvisning Karlskoga, Jesper Kokkonen två minuter för slashing. Powerplay Karlskrona. 13 minuten dubbelutvisning som drabbade Karlskrona, Marcus Paulsson två minuter olämpligt uppförande samt Justin Crandall två minuter för hooking. Spel 4 mot 3, powerplay Karlskoga spel 5-3 i 52 sekunder men ingen utdelning nu heller. 16 minuten mål Karlskoga, Oliver Eklund gjorde 5-3 som innebar hattrick. Timeout begärd av Karlskrona i den 18 minuten, utvisning Karlskoga två minuter för för många spelare på isen. Powerplay Karlskrona, som tar ut målvakten i samband med Karlskogas utvisning. Spel 6-4 för Karlskrona, men ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-2