Stark insats när Örebro HK fick med sig extrapoängen i Linköping

By on 2 november, 2021
Foto: Karl-Johan Sandberg - Arkivbild

Ny vecka nya omgångar, Örebro HK inledde den med att åka till Linköping för ta sig an Linköping HC i den 16 omgången av Svenska Hockeyligan. Ett Linköping som inför kvällens omgång låg på en tolfte plats, Örebro huserade på sjunde platsen en poäng upp till säkert slutspel. Fråga inför kvällens match var väl ”Hur kommer det att se ut utan Stefan Warg?”, jodå det såg riktigt bra ut det saker att putsa på, men fortsätter det såhär så kan det bli riktigt bra.

Örebro kom ut och bjöd upp Linköping på dans, i starten tog man tag i både puck som spel. Bra fart där man visade upp speed och intensitet där man snurrade runt Linköpingmålet, men sen hände det inte något alls. Det hela utvecklade sig mer eller mindre till en kuddkrigstillställning, inget tryck i det fysiska spelet, inget tryck mot mål ja bara pffffff.

Det var Linköping som spräckte mysbubblan redan efter 17 spelade sekunder av den andra perioden, Broc Little gav hemmalaget ledningen. Visst vaknade matchen till liv och helt plötsligt var det en helt annan matchbild, när mittenperioden var över så hade det visats upp intensitet, fysiskt spel, två utvisningar och tre mål. Ett mål till Linköping och två till Örebro.

Örebro inledde den tredje perioden starkast och visade upp ett riktig spel, desto längre perioden led så försvann den biten. Linköping bjöds in och i slutet av sista delen var det hemmalaget som var det starkaste laget och kunde utjämna i den 18 minuten för att ta matchen till förlängning.

18 sekunder in i förlängningen åkte Örebro på en utvisning, en utvisning man klarade av. Därefter kunde man även avgöra i den fjärde minuten där Nick Ebert en aning turligt kunde avgöra, något som gjorde att gästerna fick med sig extrapoängen.

Sett till 60 minuter plus förlängning så kan man väl säga att de första 20 minutrarna kan det inte ha varit speciellt många som hade lätt att hålla ögonlocken på rätt plats. Med start från andra perioden började det hända något och likna ishockey, Örebro såg ut som ett lag där man kämpade och tog position över hela banan. Defensiven var mer eller mindre klockren där man inte gav något till Linköping, att hemmalaget kunde kvittera i den tredje perioden var inte mycket att snacka om. En sidoförflyttning från Örebros Jhonas Enroth där han inte riktigt hann tillbaka för att täcka stolpen till hundra procent, sånt händer.

Trots straff för Linköping i den tredje perioden och en utvisning för Örebro precis i början av förlängningen hindrade inte gästerna att kriga till sig extrapoängen. Den här övertidsvinsten känns positiv, att ta just såna här poäng på bortaplan är ett plus, hemmaborgen är en sak för där ska man mer eller mindre bara få med sig om inte alla poäng minst två.

Det finns ett liv efter Stefan Warg, ett bra liv skulle jag vilja säga, glöm insatsen i den första perioden bygg vidare på andra och tredje periodens spel. Se till att lagdelarna börjar få upp tempot och hitta varandra, det ser mer flexibelt och följsamt ut och därefter kommer omställningarna där inte någon spelare hamnar djupt. Nu kommer det två matcher på kort tid sen är det landslagsuppehåll, där och få kommer ett efterlängtat break där Örebro som lag kan börja finputsa och slipa på hur det ska komma att se ut när serien startar om igen.

Torsdag 4 November 2021 tar sig Örebro HK an Skellefteå AIK i Behrn Arena i den 17 omgången av Svenska Hockeyligan.


Matchfakta:

Första perioden inget att notera.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Linköping HC 5 – Örebro HK 5

Andra perioden första minuten mål Linköping, 1-0 Broc Little. Fjärde minuten utvisning Linköping, två minuter Markus Ljungh Interference. Powerplay Örebro, fjärde minuten mål, kvittering 1-1 Robin Kovacs. Åttonde minuten mål Örebro, 2-1 Emil Larsson. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Holding. Powerplay Linköping, ingen utdelning. 

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 12 – Örebro HK 9

Tredje perioden tionde minuten mål Linköping, kvittering 2-2 Markus Ljungh. Elfte minuten straff Linköping, Robert Lantos slår den, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Linköping, två minuter Christoffer Ehn Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Linköping
Skottstatistik tredje perioden Linköping HC 7 – Örebro HK 7

Förlängningen första minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanden Hooking. Powerplay Linköping, ingen utdelning. Fjärde minuten mål Örebro, 3-2 Nick Ebert.

Förlängningen slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik förlängningen Linköping HC 3 – Örebro HK 2

Matchen slutade Linköping HC 2 – Örebro HK 3 efter förlängning och Örebro får med sig extrapoängen
Skottstatistik matchen Linköping HC 27 – Örebro HK 23

Anders Olofsson, Sport | Hockey Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login