Stark upphämtning gav BIK Karlskoga två poäng

By on 19 oktober, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Örnsköldsvik för att ta sig an serieledande MoDo Hockey i den nionde omgången av Hockeyallsvenskan 2022.

Karlskoga som vann senast mot Almtuna och var sugna på att fortsätta bygga på det. MoDo som kom till match som serieledare och vann senast hemma mot Kristianstad.

Det var MoDo som tog kommandot från start och styrde spelet, Karlskoga hade inte mycket att säga till om och i den 14 minuten kunde hemmalaget ta ledningen 1-0. MoDo fortsatte att pressa på och Karlskoga hade det ordentligt jobbigt men Lars Volden var bra i målet och höll kvar laget i matchen. Första halvlek slutade 1-0 till MoDo.

I den andra perioden kom Karlskoga ut betydligt mycket bättre än i den första och spelet blev mer jämnt. Efter att Karlskoga pressat MoDo så kunde bortalaget i den 37 minuten kvittera 1-1 genom Max Wennlund. Efter målet fortsatte Karlskoga att pressa MoDo men det blev inga fler mål och andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Karlskoga kom åter ut hungriga i den tredje perioden och kunde i den 41 minuten ta ledningen då David Lindquist satte 1-2. MoDo jobbade hårt och när Karlskoga i den 55 minuten fick en utvisning kunde hemmalaget kvittera i det efterföljande powerplayet. Efter målet var det full fart från båda lagen men matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Karlskoga som höll i spelet, men det var inte några riktiga chanser som bjöds på så matchen gick till straffar.

När det gällde straffarna var Karlskoga bäst då man satte sina första två och MoDo missade sina båda vilket gav Karlskoga extrapoängen.

En bra match från Karlskoga om man bortser från första perioden där laget var helt överkört, men laget reste sig och i den andra perioden var man tillbaks och krigade sig in i matchen. Nu lyckades man inte fullt ut och man fick med sig två poäng, det var dock inte något jag trodde att de skulle klara av efter första perioden.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 21 oktober borta mot Östersunds IK.

Matchfakta MODO Hockey vs BIK Karlskoga

• 10.40 utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson High Sticking. Powerplay MoDo, utan resultat.
  • 13.14 mål MoDo, Oscar Pettersson satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till MoDo
Skottstatistik första perioden MoDo Hockey 13 – BIK Karlskoga 4

• 25.04 utvisning MoDo, två minuter Hugo Styf Crosschecking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 31.37 utvisning MoDo, två minuter Hugo Styf Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 37.00 mål Karlskoga, Max Wennlund kvitterade 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden MODO Hockey 5 – BIK Karlskoga 12

• 41.00 mål Karlskoga, David Lindquist satte 1-2.
  • 42.05 utvisning MoDo, två minuter Oscar Pettersson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 54.15 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist Hooking. Powerplay MoDo, mål David Bernhardt kvitterade 2-2.
  • 56.03 utvisning MoDo, två minuter Riley Woods Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1.