Station för återvinning tas bort på Ozongatan

By on 26 september, 2022
Bild: FTI - Förpackningsinsamlingen

Återvinningsstationen på Ozongatan vid Ica Maxi i Örebro tas bort, den 3 oktober tas återvinningsstationen på Ozongatan bort på grund av omfattande och återkommande dumpning.

Förpackningsinsamlingen, FTI, hänvisar nu återvinnare till återvinningsstationerna på Kåvivägen och Hjalmar Bergmans väg samt Mellringe återvinningscentral.

– Vi vill att det ska vara enkelt att lämna sina förpackningar till återvinning, därför är det alltid tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Vi har prövat med olika åtgärder, bland annat en justering av städ- och tömningsfrekvens, utan förbättring. Tillsammans med kommunen undersöker vi nu andra möjliga placeringar för återvinningsstationer i området, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Tills vidare hänvisar FTI till återvinningsstationerna på Kåvivägen och Hjalmar Bergmans väg samt Mellringe återvinningscentral. Vilken station som är närmast finns också att hitta på vår webbsida: https://fti.se/privatperson/hitta-atervinningsstation

– Vi ser över tömning och städning på de stationer som finns i området och anpassar för en ökad efterfrågan. Vi tar också gärna emot information om det behöver tömmas eller städas, felanmälan görs snabbt och lätt på fti.se, säger Mia Steinbach, FTI.

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. Grovsopor lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral. Har du företag ska du inte lämna förpackningarna från din verksamhet på återvinningsstationerna. På fti.se/verksamhet hittar du FTI:s mottagningspunkter där du kostnadsfritt kan lämna förpackningar.

Örebro
Örebronyheter

Källa Fti

You must be logged in to post a comment Login