Stationen för återvinning får stå kvar på Ozongatan

By on 4 oktober, 2022
Bild: FTI - Förpackningsinsamlingen

Återvinningsstationen på Ozongatan vid Ica Maxi får stå kvar, förra veckan informerade Fti om att stationen på Ozongatan i Örebro skulle tas bort. Efter stort engagemang från återvinnare har Förpackningsinsamlingen, FTI, tillsammans med markägaren beslutat att ge stationen en ny chans.

– Vi har sett ett stort engagemang från kommuninvånarna som använder stationen och det är roligt att intresset för källsortering och återvinning är så stort. Efter samråd med markägaren har vi därför beslutat att låta stationen stå kvar tills vidare. Men jag vill understryka att det endast är hushållens förpackningar som hör hemma på återvinningsstationerna. Byggavfall, möbler och annat som inte är förpackningar ska lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral eller i restavfallet, säger Mia Steinbach, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Har du företag ska du inte lämna förpackningarna från din verksamhet på återvinningsstationerna. På fti.se/verksamhet hittar du FTI:s mottagningspunkter där du kostnadsfritt kan lämna förpackningar. Varje förpackning som går till återvinning bidrar till en mer hållbar värld. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar. Tack för att du återvinner!

Örebro | Ozongatan
Örebronyheter

Källa Fti

You must be logged in to post a comment Login