Stefan Sundström kommer till Kulturkvarteret i december

By on 30 oktober, 2021
Fotograf: Jeanette Andersson

Fantastiska Stefan Sundström kommer till Örebro och Kulturkvarteret Söndag 19 december 2021!

Det ska bli så kul att få Stefan till Örebros nya kulturscen! Vi har pratat om att boka Stefan till Örebro och nu fick vi chansen. Jag ser så fram emot det här. En av Sveriges coolaste artister – berättar Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget 

I april släppte han sitt hyllade album ”Östan Västan Om Stress Och Press” och på Grammis 2021 fick han ta emot pris för ”Årets Hållbara Artist”.

”Den här plattan är ett försök att ta tillbaka punken från Donald Trump. När jag var ung gjorde vi trevlig punk. Inte som nu, en punk som pekar ner på folk och kallar dom folkets fiende”

Rakt på sak, gör något istället för att sitta still. Det är Stefan Sundström, som sedan 80-talet har hållit liv i den svenska vistraditionen. Fler gånger prisad för sin gärning, senast förra veckan när han fick ta emot ”Årets Hållbara Artist” på Grammis 2021.

Albumet ”Östan Västan Om Stress Och Press” slog ner i ett nyvaket Sverige och Stefan Sundström var tillbaka i punken. Han kallar det för skivan med de glada låtarna. Kritikerna gillade vad de hörde, GAFFA delade ut toppbetyget fem stjärnor med orden ”Protestsånger mot den rådande normen… Farstas Mick Jagger, han är skränig, kaxig och agiterande rakt igenom”.

”Årets Hållbara Artist” är instiftat av Grammis-arrangören Ifpi Sverige tillsammans med bolaget Oatly. Ur juryns motivering: ”Om Årets Hållbara Artist haft olika delkategorier hade Stefan Sundström antagligen kammat hem samtliga då hans engagemang innefattar hållbar hemmaodling, havstillståndet och jordens ekosystem, skogs- och jordbruksfrågor, antiflyginitiativ, hållbart turnerande, med mera, med mycket mera”
Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället. Stefan är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel. Och snus.

Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.

Fantastiska Stefan Sundström kommer till Örebro och Kulturkvarteret Söndag 19 december 2021!

Kultur | Örebro Kulturkvarteret
Örebronyheter

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login