Steffen och Josef BK Forward nominerade till Sveriges bästa spelare i division 2

By on 19 oktober, 2021
Arkivbild

Unibet presenterar idag de nominerade spelarna i Unibet 2:an, tävlingen där spelare från samtliga division 2-serier tävlar om den prestigefyllda titeln som Sveriges bästa spelare i division 2. Med hjälp av tränare, sportansvariga och journalister från hela landet har spelarna valts ut från de olika serierna.

Sedan starten 2003 har Unibet 2:an satt strålkastarljuset på division 2-fotbollen i Sverige, genom att utse och prisa säsongens bästa spelare. Tävlingen genomförs för 19:e året i följd.

Under höstens juryarbete har klubbarnas tränare och sportansvariga tillsammans med de sportjournalister som följer serierna på nära håll bidragit med sin expertis. I de sex division 2-serierna har över 390 spelare figurerat under processen, och nu står det klart vilka som är nominerade från varje regionsserie till att bli årets spelare i division 2.

– I år har intresset för Unibet 2:an varit rekordstort och nomineringar har strömmat in från engagerade tränare och kunniga experter. Det är därför extra roligt att få presentera de nominerade spelare, som genomgående under säsongen presenterat på en hög nivå. Som vanligt är det en härlig mix av rutinerade profiler blandat med nya talanger, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

I denna fas av tävlingen har tre spelare från varje lagdel nominerats från varje division 2-serie. I nästa steg presenteras säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie. Utifrån dessa utses en slutvinnare på varje position. Dessa vinnare kommer då kunna titulera sig Sveriges bästa spelare i division 2.

Slutvinnarna får 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut över en miljon kronor till landets division 2-föreningar.

Nominerade från Division 2 Norra Götaland Örebro där vi hittar :

  • Bästa målvakt – Steffen Kraus, BK Forward
  • Bästa anfallare – Josef Ibrahim, BK Forward

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Källa Unibet

You must be logged in to post a comment Login