Stens lovsång till Lindesberg – Bergslagens pärla

Av på 13 februari, 2021

“Lindesberg är Bergslagens pärla”, konstaterar Sten B Norén i “Mitt Lindesberg” – en serie filmer som togs fram 2013 för att marknadsföra Lindesberg. Sten flyttade från Skåne till Lindesberg 1962 och betraktar sig i dag som “både bergsman och skåning”

I sin lovsång till Lindesberg – Bergslagens pärla – förklarar Sten B Norén att det finns en gemenskap och omtanke som fått honom att stanna kvar och trivas som något av en “Lindesbergs-ambassadör”. Han har vid olika tillfällen visat filmen för olika personer i reklamsyfte för Lindesberg. “På senare tid har detta inträffat i samband med Nina Hedenius TV-film om Bergslagen – och då har filmen med mig beskrivits som Sången till Bergslagen”, förklarar Sten B Norén.

Se filmen här»

Filmserien “Mitt Lindesberg” producerades av Rolf Karlsson (Bildmakarna Media) på uppdrag av Lindesbergs kommun. I kampanjen ingick även en trycksak på svenska och engelska med de som filmats – utöver Sten B Norén gjordes filmer om en elev på judogymnasiet, en barnfamilj i Frövi och om Guldsmedshytte bruk.

…………..

Sten B Norén var en av finalisterna i första omgången av Fotografera Ditt Lindesberg: “Bilden är tagen från södra infarten till Lindesberg en skön sommarkväll 2019. Naturens kärlek i en eldig omfamning av Sjöstaden Lindesbergs kända Skyline by night – njut Bergslagens själ!”

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in