Stenson överlägsen oddsfavorit till Bragdguldet

Av på 28 november, 2013

Inom kort väntas bragdnämnden presentera vem eller vilka som får Svenska Dagbladets Bragdmedalj 2013. Enligt spelbolaget Unibets odds är den numer historiske golfaren Henrik Stenson storfavorit att ta hem det ärofyllda priset, något som endast ger 135 kronor tillbaka på en spelad hundralapp.

Stenson väntas främst få konkurrens av längdskidåkaren Johan Olsson som just nu spelas till oddset 3.00.På Unibets lista återfinns även Tre Kronor, Zlatan Ibrahimovic, Sarah Sjöström och Abeba Aregawi, där ett bragdguld för den sistnämnda ger 2000 kronor tillbaka på hundra satsade kronor.

– Att bara utse de nominerade till Bragdguldet är nästintill en omöjlig uppgift. När vi snart ska summera idrottsåret 2013 finns det en rad bragdartade idrottsinsatser att blicka tillbaka på, däribland ishockeylandslagets VM-guld på hemmaplan, längdskidåkaren Johan Olssons uppvisning på femmilen och Abeba Aregawis VM-guld på 1 500 meter. Med andra ord har bragdnämnden ett mycket svårt beslut framför sig när de ska utse vem eller vilka som har stått för den främsta idrottsbragden 2013, även om Henrik Stenson är förhandsfavorit, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Bragdguldet är svensk idrotts finaste pris och har delats ut till den idrottare eller det lag som har stått för årets främsta idrottsbragd sedan 1925.

Bragdguldet 2013: Vinnare
Henrik Stenson 1.35
Johan Olsson 3.00
Tre Kronor 15.00
Zlatan Ibrahimovic 15.00
Sarah Sjöström 20.00
Abeba Aregawi 20.00

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in