STH SKICROSS COMPETITION 2013 6 April i Storstenshöjden.

Av på 11 mars, 2013

Den 6e april 2013 arrangeras återigen STH Skicross Competition i Norra Storstenshöjden 2 mil utanför Örebro uppe i Kilsbergen, denna unika längdskicrosstävling som går både utför och uppför slalombacken. Förra året stod Emil Johansson från IK Jarl och Lina Lager från Garphyttans IF som segrare efter en tuff dag med både prolog och flertal heat i den mkt krävande banan med diverse feta hopp och utmanande svängar. Nyhet för i år: Motionsklass för både damer och herrar samt givetvis de 2 elitklasserna dam/herr.

Tävlingen är återigen ett sammarrangemang mellan slalomanläggningen Storstenshöjden och Garphyttans IF skidor.

“Garphyttans IF och Storstenshöjden AB hälsar dig med stolthet välkommen till årets upplaga av STH SKICROSS COMPETITION.

2012 arrangerade vi denna tävling för första gången och de som var med i tävlingen var mycket nöjda. Örebro-Garphyttan bjöd på ett strålande vårvinterväder där flera av åkarna åkte med uppkavlade ärmar och ben.

Banan prepareras i Storstenshöjdens norra backe och beskrivs på annan plats på hemsidan. Den består av rejäla hopp, gupp, höga/velodromkurvor, serpentinkurvor samt även en stigning på ca 30längdmeter.

Tävlingen inleds med tidsprolog och därefter heat (4/heat).

Vi hoppas du tar chansen och anmäler dig till en utmanande Skicross tävling!”

www.storstenshojden.se
www.garphyttansif.se

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in