Stiko & Moraeus släpper singeln ”Det ordnar sig”

Av på 7 september, 2021

Nu på fredag den 10 september släpper Stiko & Moraeus sin nya singel ”Det ordnar sig”. Bandet består av Stiko Per Larsson och Johan Moraeus.

Om sin nya singel berättar de:
”Textens tema är hitta de där gyllene glimtarna av hoppfullhet, i en tid när molnen i våra liv verkar ha en förmåga att hopa sig alldeles för mycket. Men det finns glädje, kärlek och humanism kvar därute. Ta hand om den.”

2019 släpptes debutsingeln “Solen i mitt liv”. Låten var en specialskriven låt med ett välgörenhetssyfte och det var första gången Johan och Stiko möttes för att arbeta tillsammans. Där och då var även Johans farbror Kalle Moraeus medverkande som musiker i bandet. Det fanns egentligen inga planer på att göra något mer av bandet, det skulle bli en låt och sen var det färdigt.

Ganska snabbt kände dock Johan och Stiko att det fanns mer att hämta ur det här. Det var som att de hittade en bakdörr in till en musikscen där deras olika bakgrunder vävs samman till något alldeles nytt och eget. Rötterna och arvet från folkmusiken ligger där och ruvar, men här är det tryggt omfamnat av Johans fingertoppskänsla för popmusik och ovanpå finns Stikos texter som inte blundar för varken skörhet eller vemod.

Så Stiko & Moraeus är tillbaka, den här gången med en självklar trygghet i att de nu faktiskt är ett band på riktigt. Inte ett tidsbegränsat projekt utan en band som finns för att de älskar att göra musik tillsammans.

Nya singeln ”Det ordnar sig” släpps nu på fredag den 10 september.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa Sony Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in