Stjärna från Örebro skapar magiskt ljud i Stadsparken

By on 19 november, 2021

Den 4 december är det premiär för årets stora vinterevenemang i Örebro: The Magic Forest. Nu stå det klart att den spektakulära ljusshowen, som i Stadsparken skapar tio magiska världar med hjälp av 100 000-tals LED-dioder, får sitt eget soundtrack.

– Besökarna kommer att uppleva det både dramatiskt och lekfullt, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Lördagen den 4 december har Örebros nya treårssatsning The Magic Forest premiär. December ska i år bli betydligt ljusare än vanligt i Stadsparken – med hjälp av 100 000-tals lampor som bildar olika magiska världar för besökarna.

Men det är inte bara ljus som gör parken unik. Nu står det även klart att lokale låtskrivaren och producenten Tim Larsson från Örebro står bakom The Magic Forests eget soundtrack. Tim Larsson är sedan många år tillbaka ett välkänt namn i Örebro och även globalt då han genom åren haft ett antal listettor runt om i världen tillsammans med världsartister som Celine Dion, Oliver Heldens och Susan Boyle. Tim har även medverkat i Melodifestivalen mer än 20 gånger. – Vi är jätteglada för att Tim ville vara med och tonsätta parken. Det blir både dramatiskt och lekfullt och vi tror att besökarna kommer att känna ännu större wow-känsla tack vare musiken som adderas, säger Rebecca Larserö och fortsätter: – Vi kommer dessutom varje timme koreografera ett ljusspel till musiken. Det pågår då i 60 sekunder innan parken går över till ett normalt läge igen. För att som besökare se ljusspelet bäst rekommenderar vi besökarna att stå på parkens östra sida. Sedan en vecka tillbaka pågår etablering av The Magic Forest i Stadsparken i Örebro. En etablering som är planerad till tre veckor innan showen startar. Evenemanget pågår från den 4/12 till 31/12 och är kostnadsfri att besöka.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

You must be logged in to post a comment Login