Stjärnskottet Josefin Söderqvist släpper ny musik

By on 28 maj, 2023
↑↑ Lyssna på Du kommer gå långt här ↑↑

Josefin Söderqvist debuterade i höstas med kritikerrosade låten ”Nu från noll”, i våras släpptes EP’n Egoistisk. Josefin är dock allt annat än egoistisk när hon nu kommer med ny musik.

”Du kommer gå långt” är en upplyftande och hoppfull popsingel som handlar om att våga tro på sig själv och lita på att det kommer bli bra, även om det inte alltid känns så i stunden.

”Du kommer gå långt handlar om alla de gångerna vi tvivlar på oss själva och tror att varje gång vi lyckas med någonting också är den sista. Låten handlar om att lita på att vi är på rätt väg och ge det tid. ”Du kommer gå långt, du vet det bara inte än, jag väntar tills du hittat hem”. – Josefin Söderqvist.

Josefin Söderqvist tilldelades 2019 Ted Gärdestad-stipendiet för låten Du kommer gå långt med motiveringen ”Josefin har ett imponerande låtsnickeri med genomarbetade texter, ett sinnligt och eget melodisinne som inte följer de mest upptrampade vägarna . . . Vi är säkra på att Josefin kommer gå lååångt!” – Stiftelsen Ted & Kenneth Gärdestad Minnesfond. Nu släpps äntligen singeln, lagom till sommaren.

”Det känns jätteroligt att äntligen släppa Du kommer gå långt. Den har funnits med mig länge och jag är så glad över att äntligen få dela den”. – Josefin Söderqvist.

Den 23-åriga artisten, låtskrivaren och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med flera musiker och musikskapare i familjen. Genom Adolf Fredriks musikklasser, spetsprogrammet i musik på Södra Latin och vidare till en kandidatexamen i musikproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hittade hon sin egen väg till musiken.

Med inspiration från förebilder som Joni Mitchell och Peter Gabriel har Josefin skapat sig ett unikt och välutvecklat sound. Hantverket i låtskrivandet är alltid i fokus och håller högsta nivå, något som uppmärksammats bland annat genom att hon 2019 blev tilldelad Ted Gärdestad-stipendiet.

Du kommer gå långt – credits:

Låtskriveri: Josefin Söderqvist
Produktion: Oliver Krieg, Josefin Söderqvist
Vokalmix: David Husberg
Mix: Oliver Krieg, Josefin Söderqvist
Master: Björn Engelmann
Kör: Paula Wegmann
Barnkör: Tillsammanskören från Frälsningsarmén Södertälje under ledning av Alexandra Ougleva
Omslag: Isabelle Edsmyr

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa: PR&Beyond

You must be logged in to post a comment Login