Stockholms-receiver till Black Knights

Av på 24 oktober, 2013

Örebro Black Knights har kommit överens med spelaren Natti Habte för säsongen 2014. 21-åringen kommer närmast från konkurrenten Stockholm Mean Machines, där han spelat receiver under de senaste tre säsongerna i Superserien.

Habte kommer ursprungligen från Mean Machines juniorled, och har genom åren varit en av stöttepelarna både i klubbens U17- och U19-lag, och gjorde debut med seniorlaget som 19-åring 2011. Han är en explosiv anfallare, som har kapacitet att dra isär försvaret djupt ned i banan med sin speed.

”Det känns bra att vara här i Örebro, och jag tror att Black Knights var rätt val för mig just nu”, säger Natti, som även kommer att studera på Örebro Universitet på sidan av fotbollen. ”Jag kommer att läsa till drifttekniker under två år och sedan läsa ytterligare ett år till driftingenjör.”

Black Knights lagbygge inför 2014 har fortfarande en rad frågetecken – bl.a. har klubben varken presenterat någon headcoach eller quarterback, som ersättare för Jim Ward respektive David Ingram – men det är inget som oroar Habte.

”Jag kommer till Black Knights för att det känns som en stor och seriös förening, och jag tror också att konkurrensen på min position är mycket tuffare här. Dessutom har ju Örebro ett bra koncept med hur Johan Stål driver fysträningen, och jag hoppas att alla de sakerna ska hjälpa mig att utvecklas som spelare.”

Natti Habte har redan hunnit bekanta sig med Behrn Arena, då Stockholm Mean Machines besökte Örebro under den gångna säsongen. ”Det var väldigt kul att spela där, men det gjorde det verkligen svårare att spela när man har så mycket publik emot sig – det ska bli skönt att ha dem på sin sida nästa år.”

Habte har redan hunnit flytta till Örebro och påbörjat sina studier, och kommer därför direkt att slussas in i Black Knights off-season-program på Atletic City Sportgym och påbörja arbetet inför 2014.

Spelarprofil
Namn: Natti Habte
Position: Recevier
Född: 1992-03-21
Längd: 185 cm
Vikt: 75 kg

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in