Stöd till företag som vill byta ägare eller rekrytera personal

By on 6 oktober, 2021
Arkivbild

Intresset för att genomföra ägarbyten är stort hos länets företag samtidigt som många branscher rapporterar om svårigheter att hitta rätt arbetskraft. Dessa utmaningar vill regionala tillväxtnämnden möta upp och tillsammans med Region Västmanland utökar därför Region Örebro län stödet till ALMI Företagspartner med totalt 1,4 miljoner kronor för nästa år.

– I spåren av pandemin ser vi att det är ett relativt stort antal företag som har behov av att byta ägare men för att klara av att ta det nödvändiga steget behövs ofta inspiration, kompetens och rådgivning från omgivningen, säger Irén Lejegren (S), ordförande i Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd.

Det stöd som krävs kan inte erbjudas inom ALMI Företagspartners budget för 2022 varvid den regionala tillväxtnämnden i dag beslutade om ett extra stöd på 0,7 miljoner kronor. Region Västmanland kommer att möta upp detta stöd med att skjuta till ytterligare 0,7 miljoner kronor.

Men pengarna ska inte enbart gå till att ge stöd vid ägarbyten, de ska också användas för att hjälpa de branscher som har svårt att hitta rätt arbetskraft.

– Med ett särskilt fokus på små och medelstora företag vill vi genom ALMI säkerställa att länets företag har de verktyg de behöver för att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen. Att företagen hittar rätt personer att anställa är ju många gånger avgörande för att de ska kunna expandera verksamheten, säger Irén Lejegren.

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

You must be logged in to post a comment Login