Stor byggaktör tar plats i Örebro

Av på 30 november, 2020
Branschprofilerna Thomas Jansson, Robert Davidsson och Jakob Akfidan har en tydlig målbild och en långsiktig plan för tillväxt för HMB Construction Örebro.

HMB Construction, ett av Sveriges stora byggföretag, etablerar sig nu i Örebro – en stad som vuxit starkt de senaste åren och väntas fortsätta växa.

HMB bygger både bostäder, samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter och har haft en snabb tillväxt sedan starten för 25 år sedan, idag har bolaget drygt 300 medarbetare och omsätter 1,4 miljarder kronor.

Den nya avdelningen i Örebro leds av tre kända branschprofiler: Thomas Jansson, vd och avdelningschef och projektledarna Robert Davidsson och Jakob Akfidan. De har alla en mångårig karriär i byggbranschen bakom sig.

Vi valde HMB för att vi känner oss hemma i bolagets värderingar, strategi och företagskultur. Vi förenas i viljan att göra vårt yttersta för kunderna och erbjuda en smidig, kundnära byggprocess, säger vd och delägaren Thomas Jansson.

HMB Örebro bedömer att det finns en stor potential för en ny lokal aktör. Fram till 2030 behöver omkring 10 000 nya bostäder byggas, enligt beräkningar. Näringslivet väntas utvecklas väl eftersom det finns en bra bredd av branscher. Dessutom är Örebro attraktivt för nyetableringar, tack vare sitt goda läge.

– Vi har redan en del spännande uppdrag på gång och har startat rekryteringen av nya medarbetare, berättar projektledaren och delägaren Jakob Akfidan.

HMB Örebro har alla förutsättningar att lyckas redan från start: gedigen kompetens och djup marknadskännedom kombinerat med finansiella muskler. Bakom det lokala bolaget står HMB Holding och AF Gruppen, som är storägare i HMB.

– Tillsammans har vi en tydlig målbild och en långsiktig plan för tillväxt, säger projektledaren Robert Davidsson i ledartrion för HMB Örebro.

Krister Karlsson, vd för HMB Construction, är mycket nöjd med etableringen av bolagets åttonde avdelning.

Vi har haft ögonen på Örebro under lång tid nu, och har till och med fått frågan om att etablera oss där från våra kunder. Det känns väldigt bra att få bidra till Örebros starka tillväxt.

Om personerna bakom HMB Construction Örebro

Thomas Jansson har lång erfarenhet från byggbranschen.

Sedan 2006 har Thomas varit vd för NA Bygg och lett utvecklingen av företaget till en omsättning på över 300 miljoner kronor.

Tidigare var Thomas ansvarig för Skanskas verksamhet i länet.

Robert Davidsson har lång erfarenhet av flertalet roller inom entreprenadverksamhet.

Han har under 15 år haft ledande befattningar inom NCC, nu senast som produktionschef där han tillsammans med Jakob ansvarat för NCC:s byggverksamhet i Örebro.

Jakob Akfidan har under 15 år arbetat i ledande befattningar på NCC och har erfarenhet av flertalet roller inom entreprenadverksamhet.

Han kommer senast från rollen som produktionschef, där han tillsammans med Robert ansvarat för NCC:s byggverksamhet i Örebro.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa AF Gruppen Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in