Stor ökning av mobilparkering i Örebro

Av på 10 september, 2021

Svenskarnas förändrade semestervanor till följd av pandemin syns även på parkeringsmönstret. Nya siffror från techbolaget Easypark visar att användningen av mobilparkering ökade i många svenska städer under perioden maj-augusti i år jämfört med samma period 2019. I Örebro var ökningen nära 80 procent.

Redan innan Corona-pandemin hade begrepp som “hemester” och “staycation” etablerats som ett alternativ till utlandsresor. Med pandemin tycks antalet människor som semestrar i Sverige ha ökat. Även städer som traditionellt sett inte lockat stora volymer sommargäster har i år upplevt ett ökat besöksantal. ​​Örebro är ett exempel där det ökade semestrandet på hemmaplan återspeglas i användandet av mobilparkering enligt nya siffror från techbolaget Easyparks Parkeringsbarometer.

Parkeringsbarometern som regelbundet analyserar parkeringsdata från hela Sverige visar att under perioden maj-augusti 2021 ökade mobilparkering på nationell nivå med runt 85 procent jämfört med samma period 2019. I Örebro låg den lokala ökningen nära det nationella snittet under motsvarande period, och ökade med nära 80 procent.

– Det är väldigt kul att se hur allt fler upptäcker mobilparkering. Vi reser mer under semestern och då är det smidigt att kunna använda samma tjänst både i och utanför Sverige. Den kraftigt ökade användningen av Easypark-appen är ett tydligt bevis på att vi erbjuder en tjänst som gör resandet enklare, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

De nya siffrorna från Easypark’s Parkeringsbarometer visar även att elbilsladdningen i Sverige ökade med nära 460 procent under perioden maj-augusti 2021, jämfört med samma period 2020.

Örebro
Örebronyheter

Källa Easypark
Om uppgifterna:
Var fjärde månad släpper Easypark parkeringsbarometern som är en regelbunden analys av parkeringsdata från Sveriges städer. Sammanställningen bygger på aggregerad data för Easyparks privat- och företagskunder, där all data är anonym.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in