Storå-bandet Tribe Friday på P3 Guld-galan

Av på 24 mars, 2021

För några år sedan lämnade bandet Tribe Friday norra Sverige och flyttade till ett hus i Storå, Lindesbergs kommun, med egen studio och replokal. I lördags (20 mars) var bandet med på P3 Guld i en direktsänd gala från ett hotell i Stockholm. Tribe Friday var ett av fem band som tävlade i kategorin Årets Grupp.

P3 Guld hyllar den svenska musiken i en direktsänd ”pandemi-anpassad” gala – i år från ett hotell i Stockholm där ”Sveriges hetaste artister” spelade live på sina rum. Publiken röstade fram vinnarna i åtta kategorier – däribland priset till Årets Grupp som hade fem nominerade band: Bennett, Estraden, Hov1, Icona pop och Tribe Friday (med Hov1 som segrare).

I december 2020 deltog Tribe Friday i Musikhjälpen med ”Talk So Loud” på Kärlekens torg.

”Perfekt och billigt att bo i Storå”
I augusti 2017 flyttade bandets dåvarande medlemmar från Härnösand till en villa från 1910 i Storå med plats för både studio och replokal: ”Vi ville komma närmare spelningarna och alla de städer som vi brukar åka till. Lindesbergs kommun ligger väldigt bra som utgångspunkt för oss”, förklarade Noah Deutschmann i LindeNytt 2017.

Deras första tanke var att flytta till Göteborg – men de insåg snart att det var en dålig lösning rent ekonomiskt: ”Det är mycket dyrare att bo där, sedan hade våra resor ut i landet blivit längre. Storå ligger perfekt på kartan och här bor vi också perfekt och billigt”.

Bandet startade som ett efter-skolan-projekt hemma i Härnösand. Idag är det bara sångaren Noah Deutschmann som fortfarande härstammar från den lilla norrländska orten. Basisten Robin Hanberger-Pérez kommer från Gran Canaria och gitarristen Isak Gunnarsson från Uddevalla.

Den nuvarande konstellationen har spelat ihop i ungefär ett år och nyligen släppte de en dubbel-ep som fått en hel del uppmärksamhet. Bland annat plockades de in på officiella Spotifylistor som “Indie highlights”, “The New alt” och “New noise”.

Att sova, äta och jobba på samma ställe innebär onekligen en viss bekvämlighet. Ska de resa någonstans är det nära till stationen och med få grannar runt omkring så gör det inget om det blir lite högljutt ibland, förklarar Noah Deutschmann.

I slutet av oktober 2020 släppte de inte mindre än två ep:s – “Waiting for a sign” och “Chasing pictures”. Musiken har de jammat fram ihop i replokalen i de flesta fall. Texterna däremot kommer från Noahs penna.

Kultur
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in