Stora visningshelgen blir digital

By on 7 januari, 2021

I januari ökar historiskt sett bostadsutbudet kraftigt och många mäklare har genomfört ”stora visningshelgen” i mitten av månaden, för att anpassa sig efter pandemin satsar Fastighetsbyrån i år istället på en digital live-visningsvecka 10–17 januari.

Januari är vanligtvis en väldigt visningsintensiv månad med många nya objekt till försäljning efter årsskiftet och andra helgen är en av årets största visningshelger. 2020 var inget undantag för Fastighetsbyrån som under 12–13 januari genomförde hela 1514 visningar, vilket var mest av alla helger under året.

I år har pandemin ändrat förutsättningarna. Istället för en traditionell visningshelg satsar istället Fastighetsbyrån på en digital live-visningsvecka 10–17 januari. Mäklarna erbjuder spekulanterna att gå på digitala livesända visningar, som komplement till visningar på plats i bostaden.

– Andra helgen i januari är normalt en av våra mest visningstäta helger och stora visningshelgen har blivit ett begrepp. I rådande läge kan vi självklart inte köra på som vanligt. Istället satsar vi på en visningsvecka där vi erbjuder digitala livevisningar som komplement till de fysiskt. Spekulanterna kan ta en närmare titt på bostaden och ställa frågor till mäklaren utan att behöva ta sig hemifrån och vistas i större grupp, säger Johan Engström, vd för Fastighetsbyrån. 

Digitala visningar här för att stanna

I takt med coronapandemins utbredning har digitaliseringsprocessen påskyndats och digitala bostadsvisningar blivit vanligare. Efter sommaren lanserade Fastighetsbyrån ett eget verktyg för digitala livevisningar och visningsformen väntas finnas kvar även efter pandemin.

– De digitala visningarna har blivit väldigt uppskattade av spekulanterna. De är säkra ur ett Coronaperspektiv men har även flera andra fördelar. Det är ett bra första steg för att bilda sig en uppfattning om bostaden och spar väldigt mycket tid och resande. Inte minst när man ska titta på en bostad på en annan ort. Jag är övertygad om att visningsformen kommer att vara efterfrågad även efter pandemin, säger Johan Engström.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Fastighetsbyrån
Läs mer om live-visningsveckan här – fastighetsbyran.com/sv/sverige/artiklar/digital-visningsvecka
Läs mer om hur Fastighetsbyrån anpassar sina visningar (digitala och fysiska) här – fastighetsbyran.com/sv/sverige/artiklar/fragor-och-svar-covid-19/

You must be logged in to post a comment Login