Storförlust för Örebro Kings borta mot serieledande Storvreta IBK

By on 27 januari, 2019

I den 24 omgången av Svenska Superligan tog sig Örebro Kings an serieledande Storvreta IBK i Storvreta utanför Uppsala med IFU Arena som hemmabas.

Första perioden 44 sekunder pang mål Storvreta och på den vägen fortsatte det, mer eller mindre spel mot ett mål kunde man konstatera. Storvreta hade så hög press och punktmarkerade gästernas spelare så att Örebros målvakt Adrian Kodelja inte hade någon att kasta ut bollen, då är det svårt att få till ett spel. Helt negativt var det inte trots hemmalagets spelövertag, Örebro kom upp i några farliga kontringar i frilägen men väl där de stressades ganska hårt och missade. Perioden slutade 5-0 till Storvreta.

Andra perioden började Storvreta lite lugnare men det spelade ingen roll, bollarna rullade in och Adrian Kodelja i Örebros mål fick plocka bollar i parti och minut. Positivt under perioden var att Örebro lyckades spräcka nollan, det gjorde man genom hårt arbetande Markus Lindgjerdet. Markus hade för övrigt ett par chanser till att sätta bollen, men det gick riktigt fort på planen när Storvreta höjde tempot. Perioden slutade 7-1 till Storvreta.

Sista perioden inledde Storvreta med att göra två mål i den första minuten och ett i den femte, sen såg det ut som om att hemmalaget var nöjda och med 15 minuter kvar bjöds Örebro in i matchen. Den inbjudningen accepterade Kings och kunde reducera resultatet med ytterligare fyra mål, det gjorde att de vann den sista perioden med 4-3.

Ja, jag vet inte vad jag ska skriva förutom att det inte ska vara såhär stor skillnad mellan lagen i den högsta serien oavsett om man saknar ett par spelare, resultatet 15-5 till Storvreta säger allt.

En av bottenkonkurrenterna FC Helsingborg vann sin match och utökade poängen ner till Örebro som är på sju poäng, det andra laget Örebro jagar Höllviken hade ingen match den här omgången.

Onsdag den 6 februari har Örebro nästa match, den spelas i Idrottshuset och det är IBF Falun som kommer på besök.

Första perioden första minuten mål Storvreta, Robin Nilsberth gjorde 1-0. Fjärde minuten mål Storvreta, Robin Nilsberth. Åttonde minuten mål Storvreta, Jimmie Pettersson gjorde 3-0. Tolfte minuten mål Storvreta, Robin Nilsberth 4-0 och hattrick. 17 minuten mål Storvreta, Simon Götz stänkte in 5-0.

Första perioden slutade 5-0 till Storvreta IBK

Andra perioden tredje minuten mål Storvreta, Simon Götz gjorde 6-0. Sjätte minuten mål Storvreta, Alexander Rudd gjorde 7-0. Elfte minuten mål Storvreta, Jimmie Pettersson gjorde 8-0. Tolfte minuten mål Storvreta, Robin Nilsberth gjorde 9-0 hans fjärde. Örebro tog timeout i samma minut. Tolfte minuten mål Örebro, Markus Lindgjerdet reducerade till 1-9. 13.00 på klockan och mål för Storvreta, Alexander Rudd gjorde 10-1. 17 minuten mål Storvreta, Fredrik Lindholm gjorde 11-1. 20 minuten mål Storvreta, Linus Jämtdal gjorde 12-1.

Andra perioden slutade 7-1 till Storvreta IBK

Tredje perioden första minuten mål Storvreta, Mattias Samuelsson gjorde 13-1. Mål samma minut Storvreta, Viktor Andersson gjorde 14-1. Femte minuten mål Storvreta, Albin Sjögren gjorde 15-1. Tionde minuten mål Örebro, Emil Ruud reducerade till 2-15. 15 minuten mål Örebro, Rasmus Rudolfsson reducerade till 3-15. 17 minuten mål Örebro, Marcus Pontusson reducerade till 4-15. 18 minuten utvisning Storvreta, två minuter Henrik Stenberg upprepade förseelser. Powerplay Örebro mål i den 19 minuten, Simon Jirebeck reducerade till 5-15.

Tredje perioden slutade 4-3 till Örebro