Storkross när IBF Örebro förlorade borta mot IBK Dalen

By on 4 oktober, 2018

IBF Örebro besöker Umeå för att möta IBK Dalen i Svenska Superligans femte omgång, ett Dalen som går som tåget i SSL och som det ser ut så ska det mycket till för Örebro att ta poäng.

Första perioden var inne i början av den femte minuten när Dalen kom in i Örebro zon för ett avslut, men skottet gick i stolpen. I den sjätte minuten åkte Örebro på en utvisning, det var Jim Genberg som fick sätta sig. 1-0 till Dalen kom i power play, målet gjordes i den sjätte minuten. I början av den sjunde minuten kom 2-0 till Dalen, i samma minut kom även 3-0. I den åttonde minuten kom 4-0. I den tionde minuten fick Dalen en utvisning, power play för Örebro. Örebro tryckte på bra och hålla ett bra spel, trots två skott i ribban blev det ingen utdelning. Precis efter Örebro överläge åkte de på en utvisning i den 14 minuten, det var Adam Lundgren som fick sätta sig. Dalen fick inte ut något av sitt power play, det var Örebro som var närmast att göra mål i sitt box play. I den 19 minuten kom 5-0 för Dalen

Perioden slutade 5-0 till Dalen, matchen 5-0 till Dalen

Andra periodens första fem minuter dominerades av Dalen som hade kommit fram i en hel del fina lägen men utan mål, Örebro kom upp men utan att vara i närheten. Efter ett tilltrasslat spel framför Örebros mål kunde Dalen slå in 6-0, målet kom i den nionde minuten. I slutet av den tionde minuten var det Simon Jirebeck som åkte på en utvisning. I box play var det Jacob Embretzen som ordnade fram en straff, Emil Ruud fick chansen men målvakten i Dalen kunde rädda. Med åtta sekunder kvar av utvisningen kunde Dalen utnyttja sitt power play där, laget gick fram till 7-0. I den 13 minuten kom äntligen Örebro reduceringsmål, Markus Lindgjerdet slog in 1-7. I den 19 minuten kom Dalen upp i en kontring, och så var det 8-1.

Perioden slutade 3-1 till Dalen, matchen 8-1 till Dalen

Tredje perioden började Örebro bäst, två farliga chanser och ett frislag två meter från Dalens mål i den första minuten. Det svängiga spelet fortsatte, den åttonde minuten kunde Dalen göra 9-1 efter ett svagt bolltapp från Örebros sida. Med nästan halva perioden spelad så kom 10-1, målet till Dalen kom i den tionde minuten. I den elfte minuten var det dags för en utvisning för Dalen, power play Örebro. Första delen av power playet var det Örebro som vaskade fram chanser, men det var Dalen som var närmast i andra utvisningsdelen. I den 15 minuten kom 11-1 till Dalen, målet kom efter ett skott från halva plan. I 16 minuten var det dags för 12-1 för Dalen. I den 18 minuten kom Örebros Isac Hjelms första mål i SSL, 2-12 på tavlan.

Perioden slutade 4-1 till Dalen, matchen 12-2 till Dalen

Sammanfattat började Örebro bra där laget var med i ca fem minuter av matchen, sen ökade Dalen tempot och pang så stod 4-0 på tavlan inom ramen av 3,5 minuter. Efter det jämnades spelat ut sig och Örebro hade ett par chanser att sätta bollen, i slutet kunde Dalen utöka ledningen. Andra blev en svängig period där spelet böljade fram och tillbaka, Örebro kunde få hål på Dalens målvakt men det hjälpte föga då Dalen kunde behålla lugnet utan att tappa spelet. I tredje perioden fortsatte det svängiga spelet där inget av lagen fick till något riktigt kontrollerat spel, Dalen slog inte av på takten och kunde utöka ledningen innan slutsignalen ljöd.

Krossen kom efter ett riktigt okoncentrerat och slarvigt spel från Örebro, den här matchen inledde Örebro helt ok men om laget inte kan höja sig så blir det inte bättre än såhär. Nu väntar Pixbo Wallen IBK hemma nu på lördag 6 oktober i den sjätte omgången.