Storsatsning på pensionärer från Mälardalen som vill fortsätta jobba

Av på 4 april, 2018

Pensionärspoolen vill ge arbetsglada pensionärer chansen till en meningsfull vardag med både jobb och gemenskap. För att kunna utöka sin verksamhet letar de nu efter nya franchisetagare och besöker därför Franchisetorgets mässor. Pensionärspoolen planerar att öppna nya filialer i Stockholm, Eskilstuna och Västerås.

Pensionärspoolen kommer ställa ut på Franchisetorgets mässa i både Eskilstuna, den 10 april, och i Stockholm den 11 april. De hoppas på att få träffa personer som är intresserade av att bli en del av Pensionärspoolen och starta eget i en bransch som skapar en mer meningsfull vardag för sina anställda.

– Vi vill etablera oss för pensionärernas skull. Vi hoppas bland annat på att etablera oss i både Bromma och Solna, så att rastlösa och arbetsglada pensionärer i de områdena får möjlighet till både extra inkomst och ett socialt liv, säger Anders Eriksson, vd på Pensionärspoolen.

Anders har på senare tid märkt av en stor efterfrågan i områdena Stockholm, Västerås och Eskilstuna. Så pass omfattande att han nu söker efter folk som vill dra igång den uppskattade verksamheten med rutinerade pensionärer. Pensionärspoolen letar efter personer, med eller utan tidigare erfarenhet, som vill testa på livet som egen företagare i Stockholm, Eskilstuna och Västerås. För de nya franchisetagarna väntar en bransch med låga risker och mycket stöd.

– Vi som driver Pensionärspoolen har jobbat med det här i nio år och har en lång erfarenhet av att jobba med pensionärer. Den erfarenheten och kunskapen gör att uppstarten av företagen kommer gå lättare. De kommer få stöd av oss i allt från marknadsföring, till affärssystem, hemsida, sökoptimeringar och hur de ska börja rekrytera. Allt det stödet gör att man kan starta verksamheten och få en inkomst ganska snabbt, säger Anders Eriksson.

Eriksson berättar att de under våren främst kommer fokusera på områdena Stockholm och Mälardalen som täcker in bland annat Örebro, Västerås, Köping och Eskilstuna. Allt som allt hoppas de hitta ett 10-tal franchisetagare som är intresserade att bli en del av pensionärspoolen.

– Vi kände tillsammans med våra etablerade franchisetagare att vi var redo att växa och titta framåt. Vi är en platt organisation där franchisetagarna får chansen att diskutera och tycka till om hur vi ska växa framöver, avslutar Anders.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in