Storseger för U19-herrlandslaget i Finnkampen – Ruud hyllas

By on 6 september, 2019

Sveriges U19-herrlandslag hade uppvisning i den första matchen i Finnkampen. Och Emil Ruud hade rejäl lekstuga 10-3-segern.

Inför 708 åskådare i helt nya Lerum arena visade U19-herrlandslaget upp sig från sin bästa sida när Finnkampen inleddes. Redan efter den första perioden hade Sverige gått ifrån till 5-1.

Emil Ruud och Malte Lundmark bjöd – i vanlig ordning – på bländande spel och publiken jublade åt konsterna på planen. Men det var långt ifrån bara den duon som visade klass. Filip Eriksson öste in poäng och målvakten Philip Axelsson stod för spektakulära räddningar.

Sverige sprang ifrån till hela 9-1 i den andra perioden, och till slut skrevs siffrorna till 10-3. Sista målet? Från Ruud, så klart.

Under lördagen fortsätter Finnkampen i Estrad Arena i Alingsås. Då spelar först U19 klockan 14.00 och sedan herrlandslagen klockan 17.00.
Herrmatchen visas på Dplay.se och Eurosportplayer.

Visste du att
– Fem av spelarna i truppen var med och vann silver i U19-VM i Kanada i maj.
– Emil Ruud gjorde 5 (2+3) poäng i matchen och blev utsedd till matchens lirare.
– Filip Eriksson gjorde hattrick i matchen.

Citat

Markus Puskala, förbundskapten
– Vi höll oss till planen genom hela matchen. Spelarna lyssnade och tog åt sig. Alla debutanter fick leverera.