Storslam för Consid i Svenska Designpriset

Av på 22 januari, 2021

Det blev guldregn över Consid i Svenska Designpriset. Inte mindre än tre av de vinnande bidragen var kampanjer för Consids kunder. Det handlar om reklamfilmen Morakniv Classic, Wallpaper magazine för Boråstapeter och Wallenstams nya identitet.

– Vilket styrkebesked. Det är fantastiskt att juryn och alla som röstat också tycker att våra kampanjer sticker ut. Jag tycker att det är extra roligt att det handlar om prestigevarumärken, säger Peter Hellgren vd för Consid.

Svenska Designpriset är en årlig tävling i grafisk kommunikation och design. Sveriges bästa grafiska designers för print, webb samt mobil prisas under en ceremoni på Moderna Museet. I år hölls galan digitalt. Svenska Designpriset är 50 procent juryns röster och 50 procent folkets röster. Priset instiftades under Designåret 2005.

Consid hade i år fem bidrag nominerade. I kategorin Redaktionellt/Magasin/print vann  Wallpaper Magazine “För en välavvägd stilren design i typografi och bild som även tillåts rymma till vitala, utmanande och fängslande domäner.”

– Vi ville visa upp tapeter i ett nytt sammanhang och vi fick utrymme att verkligen ta ut svängarna kreativ, då det är som roligast att jobba med design och kommunikation. Ett annat företag i liknande storlek som Boråstapeter hade kanske valt att göra en traditionell produkt, men Boråstapeter gick all in på att göra ett redaktionellt magasin med massor av både oväntat och inspirerande innehåll, säger Carol Englund, Art Director på Consid.

De vinnande bidragen är:

  • Kategori Identitet Redesign: Grafisk identitet för Wallenstam. “För påminnelsen om att ett genomtänkt ”myrsteg” kan bli ett sjumilakliv. Det här är en redesign som är elegant, stilren och samtidigt full av liv. Juryn lyfter på hatten.”
  • Kategori Redaktionellt/Magasin/print: Wallpaper Magazine “För en välavvägd stilren design i typografi och bild som även tillåts rymma till vitala, utmanande och fängslande domäner.”
  • Kategorin Rörlig Bild Reklam: Morakniv Classic – tillsammans med Kojan Film. “För en känsla och ett knivskarpt hantverk som imponerar. Får en produkt från 1891 att kännas inbjudande modern.”

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Consid

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in