Stort behov av vikarierande sjuksköterskor – erbjuds 400 kr/timmen i ersättning

Av på 20 april, 2021
Arkivbild

Behovet av vikarierande sjuksköterskor är fortsatt stort inom Örebro kommun. Därför fortsätter kommunen nu med det unika erbjudandet där man höjer ersättningen för timavlönade sjuksköterskor under perioden 24 juni-15 augusti. I år är ersättningen 400 kronor/timmen.

Inför sommaren söker Örebro kommun vikarierande sjuksköterskor till vård- och omsorgsboenden, hemsjukvården och nattorganisationen. Behovet är stort och under perioden 24 juni-15 augusti erbjuds därför timavlönade sjuksköterskor en ersättning på 400kr/timmen. Det motsvarar en månadslön på 66 000 kr.

– Det är en fortsatt tuff konkurrensen om sjuksköterskor. Med våra sommarvikariat vill vi erbjuda en möjlighet att fortsätta lära och utvecklas tillsammans med våra medarbetare. Många gånger kan ett vikariat också leda till en tillsvidareanställning inom kommunen. Vi höjer dessutom ersättningen för att locka fler att söka sig till oss under den här perioden, då behovet av vikarierande sjuksköterskor är som störst, berättar Camilla Hofwander, verksamhetschef för Vård- och omsorgsboende.

Under sommaren är bemanningen inom vård och omsorg generellt sätt lägre. Vikarierna gör en viktig insats, bland annat eftersom ordinarie personal får chans till återhämtning och vila under semesterperioderna:

– Det senaste året har varit extra tufft utifrån den pågående pandemin. Under våren har vi dessutom haft ett intensivt arbete där vi både hanterat smitta och utfört vaccinationer. Vår ordinarie personal har gjort ett fantastiskt arbete, men är så klart också i stort behov av vila och återhämtning. Därför behöver vi hitta sjuksköterskor som kan tänka sig att vikariera oss hos i sommar, säger Tina Hultkrantz, verksamhetschef Hemsjukvården.

Det är svårt att förutspå hur smittspridningen i samhället kommer att se ut under sommaren, men precis som under förra sommaren finns en planering för hur man ska använda resurserna på bästa sätt om det till exempel skulle bli en hög sjukfrånvaro bland medarbetare.

Mer information och ansökan

På orebro.se/sjukskoterska finns mer information om att jobba som sjuksköterska i Örebro kommun. Ansökan sker via orebro.se/jobb och sista ansökningsdag är 30 april.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in