Stort intresse för att bli volontär hos Brottsofferjouren

By on 19 oktober, 2021

Hundratals har visat intresse för att bli volontär hos Brottsofferjouren – igår startade höstens nationella grundutbildning.

Under 2021 har hittills över 450 intresseanmälningar kommit in från människor runtom i landet som kan tänka sig att ge kostnadsfritt stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Igår startade den nationella grundutbildningen, där runt 150 nya volontärer deltog.

− Det är fantastiskt att se att så många är villiga att stötta sina medmänniskor på ideell basis – vi är mycket tacksamma för det stora engagemanget, säger Fredrik Mellqvist, generalsekreterare.

Den nationellt ledda grundutbildningen kompletteras av workshops och praktik hos den lokala brottsofferjouren. En del av de lokala brottsofferjourerna genomför hela grundutbildningen på egen hand. Under utbildningen lär sig volontärerna bland annat om rättsprocessen, ekonomisk ersättning och samtalsmetod.

Det finns alltid ett behov av fler volontärer – behoven kan dock variera över tid och beror på var i landet du bor. Är du intresserad av att bli volontär hos Brottsofferjouren är du alltid välkommen att anmäla intresse här – https://www.brottsofferjouren.se/stod-oss/bli-volontar/.

Sverige
Örebronyheter

Källa Brottsofferjouren

You must be logged in to post a comment Login