Stort intresse för hälso- och sjukvårdsdag för undersköterskor

By on 9 november, 2017

Utbildningscentrum inom Hälso- och sjukvården i Region Örebro län arrangerar den 14 november en konferens för länets undersköterskor, intresset för dagen har varit stort, dagen bjuder på föreläsare, utställare och information om olika verksamheter.

Vårt syfte med konferensen är både att ha en rolig och givande dag tillsammans samt att få träffas över gränserna mellan kommun och region, säger Maria Wahlter Haponski, studierektor på Utbildningscentrum inom Hälso- och sjukvården i Region Örebro län.

Flera hundra personer i kö till konferensen
Det är första gången som Utbildningscentrum arrangera en konferens för undersköterskor. Intresset har varit över förväntan och konferensen var fullbokad långt innan sista anmälningsdatumet.

Det visar hur otroligt stort behov av kompetensförhöjning och aktiviteter det finns för undersköterskegruppen. Vi har fått in cirka 250 efteranmälningar som tyvärr inte får plats, säger Maria Wahlter Haponski.

En inspirationsfylld dag
Besökarna får ta del av olika föreläsningar med aktuella teman. Bland annat kommer utbildningschef Kim Thorsen att föreläsa om att vara handledare och undersköterska Anna Lindkvist som är yrkesambassadör kommer att bjuda på en inspirationsföreläsning.

Maria Wahlter Haponski ser gärna att arrangemanget fortsätter framöver. Hon uppmanar någon kommun eller annan arrangör att ta över stafettpinnen och arrangera konferensen nästa år.

Visar ingen något intresse så behåller vi stafettpinnen och ser till att det blir en fortsättning. Vi har sett att önskemålet är stort hos länets undersköterskor att få möjlighet att gå på olika inspirationsdagar, säger Maria Wahlter Haponski.

Plats
Universitetssjukhuset Örebro
M-huset, lokal Wilandersalen Region Örebro län

Tid
Kl 08.30-16:00

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login