Strike & Co igång i nya lokaler

Av på 30 april, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Strike & Co har flyttat ut från lokalen på Östra Bangatan till Nastagatan på Aspholmen i Örebro.

Jag och Kalle fick en intervju Lars-Göran Gardell som äger Strike & Co.

Hur länge har ni funnits ute på Aspholmen?

–Vi öppnade här den 7:e Februari 2022, det tog sin tid eftersom det varit pandemi. Vi fick lite leveransproblem, det blev svårt att hitta hantverkare och vi fick vänta väldigt länge på att kunna bygga upp våra banor. Det har varit en lång resa då vi stängde ner på Östra Bangatan i december 2020.

Hur länge har du haft Strike & Co?

–Jag och två kollegor tog över A-huset på Köpmangatan 1982 och var i det huset fram till 2003 sedan flyttade vi till gamla postterminalen på Östra Bangatan.

Har du tävlat i bowling?

–Ja, jag började spela 1979, men nu är det 14 år sedan jag slutade.Men fattas det folk i B-laget brukar jag hoppa in och vara med på vårkanten men jag tränar inte längre.

Ni har nu ett samarbete med Classic Bowl, vad innebär det?

–Det är ett koncept, men vi är fortfarande Strike & Co som varumärke. Vi är 18 stycken bowlinghallar som gått ihop och startat det här konceptet. Alla bowlinghallarna som är med har samma leverantörer av inköp och att bowlinghallarna ska se lika ut med interiör och utseende så gott det går så man känner igen sig.

Ska ni köra någon Classic Bowl serie?

–Det är tanken men vi vet inte riktigt när. Det kommer då bli en Classic Bowl Korp-tävling.

Berätta lite om er Drive In som ni snart ska öppna?

–När vi kommer igång med lunchbuffe´n så ska vi också börja med Drive In, vi tror på det konceptet då det är mycket tillströmning här, mycket boende och cyklister och mycket företag runt omkring. Det är några andra aktörer i Sverige som har drive in och det fungerar väldigt bra. Vi har ju också en stor parkering där det är gratis att stå.

Ska ni ha en uteservering?

–Ja bara solen kommer fram mer och snön försvinner så ska vi öppna upp för uteserveringen. Det kommer bli jättebra. Denna uteplats kommer ligga på markplan så det blir lättare att bara slinka in, på förra stället hade vi uteservering på taket och där var det mer blåsigt och parasollen blåste omkull. Så det blir bättre här och man kommer snabbt in i bowlinglokalen och vi har mer drop in besök här än på förra stället.

Jag ser att ni har tre-kamp och fem-kamp, vad innebär det?

–Ja så fort vi får igång buffe´n och vårt kyl och frys-rum ska vi böra med tre och fem-kamp. Man kan boka in sig som företagare eller ett kompis-gäng och så lite mat till det. Här har vi skapat utrymme för andra aktiviteter som shuffleboard och arkadspel.

Jag ser att ni har en scen, är tanken att ni ska ha uppträdanden i framträdanden?

–Vi har tänkt att vi ska ha quiz, trubadur och karaoke-kvällar. När man väl kommer hit så ska det finnas mer att göra än att bara bowla så gästerna stannar kvar ett tag.

Har ni fortfarande kvar barnkalas?

–Ja Vi ska köra igång barnkalasen nu, det är ett väldigt populärt inslag.

Vad är skillnaden på gamla och nya Strike & Co?

–Det är mindre lokal men den upplevs som större då vi har en öppen planlösning och högre i tak. Vi har sex banor mindre, så 18 banor har vi nu, men mer andra aktiviteter. Och så är vi ju nu Classic Bowl där man också värnar om bowling som idrott så vi är inte bara nöje utan vi mixar det. Vi har ju stora tävlingar och stor plats för att ta emot publik.

Nöje | Malisa Elneborg, Örebro
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in