Studenter gör revolt!

Av på 1 november, 2013

En månad. Så lång tid har de sex utvalda studentkorridorerna på sig att visa vad de går för genom att spara så mycket energi de kan. Vinsten? Den korridor som sparat mest vinner det belopp som motsvarar samtliga sex korridorers energibesparing i kronor.

Energi- och miljöfrågor är något som ligger ÖBO varmt om hjärtat och som dessutom ligger till grund för nomineringen till Årets fastighetsägare. Energieffektivisering är viktigt inte minst för miljön, men är även bra för plånboken i slutänden. Därför ordnar ÖBO tillsammans med E.ON och Örebro studentkår en energispartävling där sex korridorer på Studentgatan 2 utmanar varandra under en månad.

– Vi hoppas kunna engagera studenter till att bli mer medvetna om alla de vardagsval som påverkar hur mycket energi man gör av med. Vi vill att man ska tänka till och kanske förändra sina val och beteenden som i sin tur leder till en minskad energiförbrukning, säger Mattias Looström, chef för ÖBO Student.

Tävlingen innebär att elförbrukningen mäts i var och en av de sex korridorerna under hela november. Den korridor som sparat mest när tävlingen är slut vinner det belopp som motsvarar alla sex korridorers energibesparing i kronor. Innan tävlingen har ÖBO mätt elförbrukningen i de tävlande korridorerna för att få referensvärden att jämföra med.

Men även de studenter som inte bor på Studentgatan 2 kan vara med i tävlingen genom att dela med sig av sitt bästa energispartips. Tipsen delar man med sig av på ÖBOs Facebooksida (www.facebook.com/orebrobostader) och är på så vis med i tävlingen. Alla som bidrar med energispartips har chans att vinna pris.

– Vi tycker studenter är en extra intressant målgrupp. De är kunskapshungriga och villiga att ta sig an nya saker. Vi hoppas att den här tävlingen på ett kul sätt ska kunna sprida kunskap och tips som studenterna kan ta med sig framöver, både som privatperson och senare i yrkeslivet, säger Efwa Nilsson Regionchef, Västra Svealand E.ON.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in