SubReader och Biopasset – två nyheter på Lindesbergs Bio

By on 24 november, 2021

Lindesbergs Bio presenterar nu två nyheter: Till helgen är det premiär för SubReader – en app för publik med lässvårigheter som gör att undertexterna blir uppläst i hörlurar. Till helgen är det också premiär för ”House of Gucci” som är den första filmen som ingår i nya bioklubben Biopasset som gäller även i Lindesberg.

SubReader kan nu erbjudas på Lindesbergs Bio som fått bidrag från Kungaparets Bröllopsfond för att ansluta sig till systemet.

”SubReader är ett fantastiskt hjälpmedel för de som har svårt att läsa texten. SupReader gör att undertexterna blir upplästa, man laddar ner deras app, sedan kan man med mobil och hörlurar få texten uppläst”, förklarar Björn Persson på Lindesbergs Bio.

Biopasset gäller även i Lindesberg

Biopasset är Sveriges första rikstäckande bioklubb. Medlemmarna får under ett år se tio utvalda biofilmer för halva priset. Själva Biopasset kostar 149 kronor.

”Biopasset gäller även i Lindesberg – vi är med och hoppas att det kan locka ännu fler till bion”, fortsätter Björn Persson som tror att bioklubben kan få många medlemmar i Lindesberg.

Första filmen i biopasset ”House of Gucci” har till att början med tre visningar i Lindesberg (26 och 28 november och 1 december) – men biografen tar gärna fler visningar. ”House of Gucci” är inspirerad av den chockerande och sanna berättelsen om familjeimperiet bakom det italienska modehuset Gucci. Under tre årtionden av kärlek, svek, dekadens, hämnd och till slut mord får vi se vad ett namn betyder, vad det är värt och hur långt en familj kan gå för kontroll.

Programmet som ingår i Biopasset har valts ut av ett programråd av film- och branschkunniga experter för att skapa ett varierat program från Sverige, Europa och övriga världen.

Säsongen 2021/2022 innehåller följande filmer:

1. House of Gucci (Premiär 26 nov 2021)
2. Spencer (Premiär 7 jan 2022)
3. Parallella mödrar (Premiär 4 feb 2022)
4. Dag för dag (Premiär 4 mars 2022)
5. Elizabeth (Premiär 1 april 2022)
6. Eiffel (Premiär 6 maj 2022)
7. Elvis (Premiär 24 juni 2022)
8. Mrs. Harris goes to Paris (Premiär 8 juli 2022)
9. Där kräftorna sjunger (Premiär 19 aug 2022)
10. Bränn alla mina brev (Premiär 23 sept 2022)

Fakta om Biopasset

  • Den svenska biografklubben är en branschsatsning som ägs och drivs gemensamt av Sveriges Biografägareförbund och Sveriges Filmuthyrareförening. I styrelsen ingår även de mindre biografägarna och mer nischade filmdistributörerna.
  • Tio filmer kommer varje år att väljas ut av ett sju namn starkt film- och branschkunnigt expertråd.
  • Ambitionen är att utbudet ska vara varierat och attraktivt – allt för en vuxen publik. Minst två filmer kommer att vara svenska, kompletterat med en mix av filmer från resten av världen.
  • Biopasset kostar 149 kronor och som medlem får man digitala rabattkuponger som gör det möjligt att se de utvalda filmerna till halva priset.
  • Biljetten gäller på alla biografer som önskar delta och visar filmen. Sveriges Biografägareförbund, Riksföreningen Biograferna, Sveriges Filmuthyrareförening samt Föreningen Filmdistributörerna står bakom projektet.
  • Klubben är öppen för alla filmdistributörer som vill nominera sina filmer.
  • Målet är att på sikt öka de svenska biobesöken med två miljoner biobesök per år.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login