Superhelg i rallycross med SM-finaler och Rally X Nordic

Av på 7 augusti, 2020

I helgen körs det rallycross i Arvika. Det blir en superhelg som innehåller samtliga SM-finaler och dessutom den tredje deltävlingen av Rally X Nordic där bland annat dubble världsmästaren Johan Kristoffersson kommer till start. Allt kan ses i en historisk livesändning i tre kanaler – sbfplay.se, Rally X TV och SVT som sänder semifinaler och finaler.

Kalendern visar augusti och vi är framme vid en riktigt mastodonthelg med rallycross. Finalerna av samtliga SM-klasser i rallycross att avgöras när Westombanan och hela Arvika står redo för rallycrossfest. En fest som många rallycrossfans längtat efter. En stor finalhelg där alla klasser är representerade med både två- och fyrhjulsdrift. Utöver att det körs om SM-medaljer kommer även Rally X Nordic köra sin tredje deltävling innan de sen reser till sin finalhelg i Danmark 4-6 september.

Superfinalen i Arvika blir publikfri. Men alla som vill kommer kunna uppleva rallycross ändå när allt kommer sändas live. En påkostad NEP-produktion kommer leverera action från hela helgen där det rutinerade produktionsbolaget som även gör VM-sändningarna kommer leverera bilderna till tre kanaler. SBFPlay.se sänder hela helgen med Christian och Johan Holmudd som lotsar genom sändningarna.

Under söndagen, 9 augusti, sänder Rally X TV på RallyX.se. En sändning som även går ut internationellt med engelsk kommentator. På söndagen kliver även SVT på och sänder live från semifinaler och finaler.

– Det känns riktigt bra att vi nu tillsammans med SVT kan bjuda TV-tittarna på rallycross och att SM-finalerna i Arvika får besök av Rally X Nordic blir en extra krydda på hela helgen och dess sändningar. Det kommer bli riktigt bra action säger, Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.

– Arvika har länge varit en av Rally X Nordics favoritbanor och det känns bra att vi kommer tillbaka nu igen efter ett års frånvaro i vår kalender. Men önskan från både oss och arrangörerna att igen göra något bra och nu med den situation vi är i, så var det inte svårt att komma överens, säger Jan-Erik Steen, VD för Rally X Nordic promotorn RX Promotion.

SVT sänder semifinaler och finaler från superhelgen i Arvika. 
– Det är en häftig helhet som tittarna bjuds på. Räkna med dramatik på klassiska Westombanan, säger SVT:s expertkommentator Jonas Kruse. 

Hela helgens sändningar kan ses på SBFPlay.se. 

All information finns här»

Sport | Motor
Örebronyheter

Källa: Svenska Bilsportförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in