Sven Thorgren railar hem ännu en bronspeng i Aspen

Av på 26 januari, 2020
Darcy Sharpe, Jesse Paul och Sven Thorgren på prispallen efter X-Games Rail Jam.

Dagens Rail Jam i Aspen var lite av en bonustävling för Sven Thorgren, men eftersom den låg efter hans huvuddiscipliner slopestyle och Big Air, valde han att köra. Det visade sig vara ett väldigt bra val för Thorgren som kammade hem ännu ett brons. Han har nu total sex X-Games medaljer på sin meritlista.

​Det var åtta åkare som gjorde upp om medaljerna i X-Games rail jam. En tävling som precis som resten av tävlingarna under X-Games bedömdes utifrån ett helhetsintryck av alla åk. Tävlings-coursen var densamma som raildelen under slopestyle-tävlingen där Sven kom femma tidigare i helgen.

– Jag är supernöjd. Det var lite oväntat. Jag kör ju mest Big Air och slopestyle, så det är lite som att en sjukampare ska tävla mot höjdhoppare, men det var bara att köra så gott man kunde och se hur långt det räckte. Jag kände mig hur lugn som helst och vi som körde hade riktigt kul ihop. Jag började tävlingen med att göra mina tävlingsåk från slopestylen, och låg etta efter det. Sen försökte jag mig på rätt svåra trick som jag var mer osäker på. Några satt, andra inte. De gav mig mer poäng, men det räckte inte till att behålla förstaplatsen. Ett brons var mer än väntat för mig. Nu har jag sex X-Games medaljer. Det största för mig var Big Air bronset igår, men det här var en fantastisk bonus, säger en glad och nöjd Sven Thorgren.

Resultat snowboard, herrar, Rail Jam

1. Jesse Paul, USA
2. Darcy Sharpe, Kanada
​3. Sven Thorgren, Sverige

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in