Sven Thorgren tar brons i slopestyle på X-games

By on 23 januari, 2022
Foto: Joshua R. Gateley

Sven Thorgren är tillbaka på pallen i slopestyle efter en tredjeplats på X-games i Aspen, USA. Detta trots en stor krasch i det första åket som gjorde att han inte körde det andra. Men vilken revansch Sven Thorgren fick när han i det sista åket säkrade bronsmedaljen.

Sven Thorgren, Sollentuna SLK, är tillbaka på pallen i slopestyle efter en tredjeplats på en av extremsportens kanske mest prestigefyllda tävlingar, X-games i Aspen, USA. Herrarnas slopestyletävling blev en riktig berg- och dalbanan av känslor för svensk del. Sven Thorgren kraschade rejält i det första åket men kunde på egna ben åka ner till botten av slopestylebanan.

– Jag är väldigt stolt över att jag kunde komma tillbaka och sätta framförallt frontside trippeln efter att ha kraschat på den, säger Sven Thorgren.

På grund av kraschen tog ett aktivt val att stå över det andra åket för att ge sig själv lite tid att starta om och känna att allt var okej.

– Kraschen tog sjuk mycket energi. Jag var helt slut när jag kom upp efter det åket. Jag valde att stå över det andra åket för att få pusta ut, känna efter lite och tänka igenom allt, säger Sven Thorgren.

När det var dags för det tredje åket var han tillbaka på start. Av åkningen att döma var kraschen som bortglömd och han landade ett helt åk med bara några få misstag.

På X-games pågår slopestyletävlingen i 35 minuter. När tiden är slut får alla åkare som är kvar den omgången köra sitt åk, sedan är tävlingen avgjord. Det bästa åket av så många som de hinner med räknas. När alla tio snowboardåkare hade kört tre åk återstod endast några få minuter men det innebar att det skulle bli ett fjärde och avgörande åk i tävlingen. Och vilken fjärde omgång det blev. Topplaceringarna kastades om och Sven Thorgren tog revansch efter kraschen när han lyckades ställa ner ett åk som gjorde att han klättrade hela vägen upp till tredjeplatsen.

– Det kändes som det var en liten förbannelse som lossnade idag, för just det tricket jag kraschade på har varit jobbigt. Det tricket har varit skillnaden mellan fiasko och succé, och det har tippat över till det negativa flera gånger på grund av det tricket. Det var så skönt att bevisa idag att trots att jag tog en krasch på exakt det tricket så kom jag tillbaka och satte det riktigt bra, två gånger dessutom, säger Sven Thorgren.

Kampen om guldet stod mellan Mark Macmorris, Kanada, och Marcus Kleveland, Norge. Tillslut var det Mark Mcmorris som drog det längsta stråt och tog hem guldet.

Bara timmar efter Sven Thorgrens brons avgörs big air-tävlingen på X-games. Nu ska han fokusera om och göra allt för att knipa en andra X-games medalj på samma dygn.

– Nu ska jag försöka att inte titta på mobilen, åka hem och lägga benen i ett isbad och återhämta kroppen, säger han.

Resultat slopestyle X-games 2022

Herrar

1) Mark McMorris, CAN
2) Marcus Kleveland, NOR
3) Sven Thorgren

Damer 

1) Zoi Sadowski-Synnott, NZL
2) Jamie Anderson, USA
3) Laurie Blouin, CAN

Sport | Snowboard
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login