Sven Thorgren vinner X-Games brons i Big Air

Av på 26 januari, 2020
Han gör det igen. För andra året i rad vinner Sven Thorgren X-Games brons i Aspen, Colorado. Bild: Joakim Hammar.

Efter en femteplats i slopestyle tidigare på kvällen tog Sven Thorgren revansch med en bronsmedalj i nattens Big Air. En tävling som höll en nivå utan dess like.

Nattens guldstrid stod mellan den kanadensiska duon Max Parrot och Mark McMorris. Parrot som är tillbaka efter att ha missat förra säsongen på grund av en tuff cancerbehandling, och McMorris som med 17 X-games medaljer i bagaget jagade sin 18:e. Efter en tuff fight in i det sista vann tillslut Max Parrot, före Mark McMorris. På bronsplats kom Sven Thorgren, som för andra året i rad vinner brons på X-Games i Aspen. Han klättrade upp i placeringarna hela tiden, men det var först efter näst sista åkets klockrena trippel back side rodeo, som han gick upp på pallplats

– Det känns riktigt nice, det var tufft idag att hitta energi efter att det inte gick som jag ville på slopestylen tidigare under kvällen, men det vara bara att peppa upp sig. Jag gjorde alla de tricken som jag hade tänkt, men jag hade en dålig start. Jag ville få till back side 1620 i första åket, men jag fick prova igen i nästa. I slutet kände jag mig väldigt självsäker. Jag försökte att inte stressa upp mig fast jag låg rätt långt ner i placering, eftersom jag visste vad jag skulle göra i slutet och jag kände mig självsäker. I sista åket när jag hade tredjeplatsen säkrad testade jag en cab 1620 som jag aldrig provat förut. Det var riktigt nära att den satt, säger Sven Thorgren.

Hur gjorde du för för att ladda om efter slopestylen?
– Jag brukar lyssna på Magnus Uggla med ”Vittring”. Du vet, ”allting som jag vill kan jag göra aa aa aa”, sjunger en nöjd och stolt Sven Thorgren efter tävlingen.

Förbundskapten Joakim Hammar är också supernöjd.

– Det är helt underbart. Det var en sån total nivå på den här finalen, och riktigt nära att Sven satte sin cap 1620, säger Hammar.

Resultat herrar

  1. Max Parrot
  2. Mark McMorris
  3. Sven Thorgren, Sverige

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in