Svensk dressyr toppar

By on 31 juli, 2017
Förbundskapten Bo Jenå tog emot FEI Nations Cup trofén under söndagen.
Foto: FEI/Spidge Event Photography

Svensk dressyr toppar, på söndagen stod det klart att Sveriges dressyrlag vinner FEI Nations Cup, dressyrens internationella nations cup-liga!

En stolt och rörd förbundskapten kunde på söndagseftermiddagen ta emot utmärkelsen som bevis på att svensk dressyr toppar i världen just nu.

– Jag är väldigt glad och mycket stolt över våra ryttare som hållit väldigt hög lägstanivå den här säsongen. Och det är ett styrkebesked och bådar gott inför ett kommande EM, säger förbundskapten Bo Jenå.

Den sista omgången i FEI Nations Cup avgjordes på engelska Hickstead med Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och USA i startfältet. Deltävlingen avgjordes med Grand Prix Kür på söndagen och Frankrike stod som lagsegrare på den engelska tävlingsplatsen.

Men inget kunde rubba den svenska totalsegern. Med 52 poäng har Sverige tagit hem serien. Sverige har deltagit i fyra deltävlingar i år och varit på pallen varje gång. Senast i Aachen, Tyskland, där det var mycket länge sedan Sverige red in på en pallplats i den tuffa konkurrensen.

– Nu ska vi ladda för att göra att bjuda hemmapubliken på ett fantastiskt EM, säger Bo Jenå. Det är knappt en månad kvar till start och jag vet att ryttarna förbereder sig för fullt i sina respektive stall.

Nationsligan i dressyr har ridits i fem år nu och Sverige har varit med i alla säsonger. För tre år sedan kom Falsterbo Horse Show med som en av arrangörerna i ligan.

Slutställning FEI Nations Cup Dressage 2017
1) Sverige 52 poäng 
2) USA 44
3) Danmark 41

Sport | Häst
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login