Svensk Gymnastiks hoppiga utmaning

By on 12 maj, 2025
Genrebild

Idag drar Hopprepsskoj 2025 igång, utmaningen syftar till att under lekfyllda former få skolbarn i rörelse och utveckla sin grundmotorik. Hopprepsskoj är ett projekt som drivs av Gymnastikförbundet och riktar sig främst till skolor i årskurs F-6, årets utmaning pågår under perioden 12-23 maj. Målet är att få fler barn aktiva på raster och på fritiden.

Förra året deltog 452 skolor i utmaningen, som tillsammans hoppade otroliga 64 222 260 hopprepshopp.

— Vi är överväldigade över gensvaret vi fick i Sveriges skolor under förra året och i år hoppas vi givetvis på att få ännu fler barn i rörelse genom att nå ut i fler skolor och kommuner. Det här är ett av många sätt att under lekfyllda former utveckla sin grundmotorik. Genom Hopprepsskoj får eleverna, tillsammans eller individuellt, hoppa, snurra och använda sin koordination, säger Maria Gottberg som ansvarar för satsningen på Gymnastikförbundet.

Under @hopprepsskoj på Instagram, kommer Gymnastikförbundet under perioden att lägga upp utmaningar och inspiration. På webbsidan finns massor av material att inspireras av och ett tävlingsförslag i ”Kämpahoppet”. Alla hopp rapporteras in av ansvarig vuxen, så att ett totalresultat för Hopprepsskoj kan tas fram i slutet av maj.

— Hopprep är ett roligt och enkelt sätt att komma i rörelse. En nyhet för i år är att vi har uppdaterat rapporteringsverktyget, den sida där skolorna fyller i sina hopprepshopp till en förhoppningsvis ännu mer användarvänlig version, säger Maria Gottberg.

Hoppets dag

Hopprepsskojs finaldag – 23 maj kallar man för Hoppets dag. Man firar dagen genom att alla, från norr till söder försöker hoppa samtidigt kl 13:40 och samla in de sista hoppen för Hopprepskoj 2025.

En del av Riksidrottsförbundets skolprojekt

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets projekt för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsningen i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Arbetet med att ta fram Hopprepsskoj har letts av Gymnastikförbundet med finansiering från Riksidrottsförbundet och med stort stöd av ideella krafter från föreningsengagerade inom hopprep. Idékonceptet kommer ursprungligen från Kämpinge gymnastikförening som arbetat tillsammans med skolor i Skåne på ett liknande sätt.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Svensk Gymnastik

You must be logged in to post a comment Login