Svensk Innebandy ansöker om U19-VM

Av på 30 oktober, 2013

Sverige vill arrangera U19-VM i maj 2015 respektive 2017. Svensk Innebandy har utsett Helsingborg (2015) och Växjö (2017) till de svenska städer som ska kandidera om arrangörskapet.

Sverige har en lång tradition av att arrangera internationella innebandyevenemang. Närmast väntar VM för herrar i Göteborg i december 2014, men man har aldrig tidigare stått som värd för ett U19-VM. Nu har Svensk Innebandy, tillsammans med Helsingborg respektive Växjö, beslutat att ansöka om detsamma.

Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy, om bakgrunden:
– Sverige är världens ledande innebandynation. Trots det har vi inte arrangerat något U19-VM, vilket det är dags för. Av ansökningarna ser vi att vi har många kvalificerade arrangörer, vilket gör att vi kan förvänta oss ett mycket lyckat junior-VM i Sverige. Inte bara på ett sportsligt plan utan även arrangörsmässigt.

Johan Lundell, evenemangschef Helsingborgs stad:
– Helsingborg är en välrenommerad idrottsstad och de senaste åren har innebandyn vuxit sig allt starkare här. Runt toppmoderna Helsingborg Arena finns ett rikt kulturliv och en genuin stadskärna, allt inom 15 minuters gångavstånd. Här finns något för alla, såväl deltagare som besökare.

Peter Knutsson, vd för Växjö & Co:
– Att Växjö vill vara med och arrangera U19-VM i innebandy ligger helt i linje med vår ambitionsnivå. Vi har som målsättning att vara med och arrangera minst ett mästerskap, gärna internationellt, varje år. Att vi dessutom har toppmoderna arenor för arrangemanget samlade på ett och samma ställe i Arenastaden, ger oss möjlighet att erbjuda bra förutsättningar både för spelare och publik.

Ansökan ska inlämnas till Internationella Innebandyförbundet senast den 31 oktober. Beslut väntas tas 13-15 december 2013 under pågående dam-VM i Tjeckien.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in