Svenska guldlandslaget

Av på 5 december, 2018
Svenska guldlandslaget - Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB

Förra veckan avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg, Svenska Kocklandslaget och det regionala laget Stockholm Culinary Team samt storköksteamet Fazer Culinary Team fick alla varsin guldmedalj.

Kocklandslaget var på plats i Luxemburg i 11 dagar för att tävla i VM, där de presenterade 26 geléade rätter på Kalla Bordet och en trerätters meny för 110 gäster i Varma Köket.

Sundqvist sponsrade laget med bland annat stekpannor, kastruller och knivar. Dessutom följde vi med ner till Luxemburg för att stötta och heja på lagen tillsammans med flera andra sponsorer. Det var en hejarklack som var starkare än någonsin.

Kocklandslaget tränade i två år inför VM och deras inställning var från dag ett att de är ett lag med vinnare. Detta visade sig i allt från hur de klädde sig på träningar, till hur de förberedde sig både fysiskt och mentalt. Laget arbetade efter en plan som de aldrig släppte tron på och den ledde dem hela vägen till ett guld.

Men det var ingen enkel resa, lagledaren Fredrik Andersson berättade att det höll på att gå riktigt illa när ställningarna till det Kalla Bordet inte dök upp under tävlingen.

När ställningarna väl var på plats visade det sig att de var skadade. Detta fixades till med en fiffig lösning som faktiskt uppskattades av juryn, trots att de inte visste att den var oplanerad.

Under själva tävlingen var laget utan ström i 45 minuter, men även då höll de sig lugna och arbetade metodiskt vidare utan större problem.

Det syntes på lagmedlemmarna att de var tagna efter vinsten och flera tårar letade sig fram.

Vi har tränat för det här i två år, så det är en total urladdning. Vi är så glada, stolta och känner oss hedrade, sa Fredrik precis efter att de vunnit.

Regionalt
Örebronyheter

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in