Svenska singlar stressade av dejting

By on 3 januari, 2021

Adrenalinpåslag och överanalyserande inför en första dejt är säkert något de flesta av oss känner igen. En helt klart stressande känsla med andra ord. Drygt hälften av alla svenska singlar har någon gång känt sig stressade av bara tanken av att gå på dejt. Det visar en ny kartläggning från den globala dejtingappen happn.

Jakten på kärleken kan vara både spännande och rolig men också stressig. Det visar en kartläggning från dejtingappen happn som frågat sina användare om och varför de blir stressade när det kommer till att dejta. Resultatet visar att majoriteten av svenskarna upplever någon form av stress när de tänker på dejting. Men de flesta tar dock tjuren i hornen och dejtar ändå. Endast 5 procent uppger nämligen att stressen är så pass intensiv att det hindrar dem från att gå på dejter.

Vanligaste anledningen till känslan av stress är höga förväntningar på sig själv. Tätt därefter är det tidigare erfarenheter som sätter käppar i hjulet, då tidigare dejter inte blivit som tänkt. Lika många menar att stressen beror på pressen över att behöva leverera ”sitt bästa jag”. Det är däremot ingen som känner press från familj och vänner när det kommer till att dejta.

– Prova att meditera innan en dejt eller lugna nerverna med ett peppande samtal från en vän om stressen stoppar dig från att dejta. Stressen är sällan oundviklig och det är viktigt att ha en ärlig bild av att dejta. Att en dejt inte går som planerat när man är stressad är lätt hänt. Genom att boka in en andra dejt kan båda få en andra chans. Sökandet efter kärleken kan vara knepigt, men när du väl hittat rätt så kommer all stress vara värt det, säger Marine Ravinet, Head of Trends på happn.

Topplista: Därför känner vi oss stressade av tanken att gå på dejt

  1. Förväntningarna på mig själv är för höga för att klara av
  2. Det blir oftast inte som jag förväntat mig
  3. Jag känner mig pressad över att vara ”mitt bästa jag”
  4. Jag känner mig pressad över att den jag träffar ska vara ”den rätta”
  5. Det är för mycket arbete kring att planera en dejt och hitta datum som passar

Har du någonsin känt dig stressad av tanken att gå på dejt?

  Totalt
Ja, men det hindrar inte mig från att gå på dejter 21 %
Ja, men bara ibland 13 %
Ja, hela tiden 12 %
Jag vet inte 6 %
Ja, och det hindrar mig från att gå på dejter 5 %
Nej 40 %

.

Om du svarade ja, varför tror du att du blir stressad av tanken på att gå på dejt?

.

  Totalt
Förväntningarna på mig själv är för höga för att klara av 15 %
Det blir oftast inte som jag förväntat mig 14 %
Jag känner mig pressad över att vara ”mitt bästa jag” 14 %
Jag känner mig pressad över att den jag träffar ska vara ”den rätta” 10 %
Det är för mycket arbete kring att planera en dejt och hitta datum

som passar

9 %
Jag blir för självmedveten 6 %
Det krävs för mycket av mig 5 %
Jag känner press från familj och vänner 0 %
Jag vet inte 43 %

Nöje
Örebronyheter

Källa happn
Om kartläggningen
Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 444 svenska happn-användare. Undersökningen genomfördes i oktober 2020 via en webbenkät.
Om happn
happn är en av de ledande internationella dejtingapparna som erbjuder ett unikt koncept med geolokalisering i realtid. Eftersom allt börjar i det verkliga livet gör happn det möjligt för användare att hitta människor de korsat vägar med i vardagen. Alla har någon gång upplevt känslan av ögonkontakt som skapat avtryck. Det kan hända på gatan, i baren, på jobbet eller under en utekväll. Med happn har du möjlighet att hitta människorna du passerat.
Happn fungerar som en mötesplats i en tid då livspusslet och nya sociala vanor gör det svårare att träffa nya människor och närma sig okända personer. Happn grundades i Paris 2014 och har idag mer än 90 miljoner användare runt om i världen med fler än 400 000 användare i Sverige. happn kan laddas ner i App Store och via Google Play.

You must be logged in to post a comment Login