Svenska succéveckan avslutades med ny seger

By on 23 januari, 2021
Ebba Årsjö efter seger i slalom. Det var hennes tredje världscupseger på fyra starter under världscupveckan i Schweiz.

Ebba Årsjö vann dagens slalom och är därmed veckens stora dominant under världscupveckan i Schweiz med tre världscupsegrar och en europacupseger på fem starter.

Fyra världscuptävlingar på fyra dagar har totalt resulterat i fyra pallplatser för det svenska paralandslaget. Ebba Årsjö har dominerat fullständigt och vunnit tre av fyra race, två i storslalom och så dagens avslutande slalom. 

Idag var hon snabbast i båda åken och ohotad etta framför ryskan Varvara Voronchikhina och storstjärnan Marie Bochet som vunnit 8 raka paralympiska guld.

– Jag är väldigt nöjd med mina åk idag och särskilt det andra åket. Det var extremt svåra förhållanden men vår strategi funkade perfekt. Vi valde att gå rundare och det visade sig vara helt rätt. Jag har kämpat en hel del med slalomen men min slalomform är på topp och det känns fantastiskt, säger Ebba Årsjö.

Förutom de tre världscupsegrarna har Ebba även hunnit med en europacupseger under veckan som inte kan sammanfattas med ett annat ord än succé.

– Jag känner mig väldigt trygg i min åkning och jag är såklart otroligt nöjd med veckan. Vi har ett otroligt team som ger oss åkare fina förutsättningar att kunna prestera på topp, säger Ebba.

Aaron Lindström som under torsdagen tog en stark pallplats körde dessvärre ur den mjuka banan redan i första åket. Detsamma även för Arvid Skoglund.  

– Det var en tuff och tajt bana och båda gränslade tyvärr. Det är som detaljer i slalom men vi tar med oss fin teknisk åkning fram till uråkningarna, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.

Vilken succéstart Sverige har fått på världscupsäsongen som nu tar sig vidare till Saalbach i Österrike och fartgrenarna.

– Det har varit en helt fantastisk vecka. Vi är på pallen alla dagar så det går inte att få det bättre. Det visar på att vi är ett lag som hör hemma i världstoppen och jag är extra nöjd med att vi som lag kan lyfta varandra. Det är en rejäl satsning på vintersidan från förbundet och det är häftigt att det redan syns i resultaten, säger Bergqvist.

Den extremt korta och anpassade världscupsäsongen fortsätter alltså till Saalbach 1-7 februari och avslutas i Ryssland 22 februari till 7 mars.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa Parasport/Sverige

You must be logged in to post a comment Login