Svenskar irriterar sig på tomma hyllor och skiftande priser i handeln

Av på 27 december, 2021
Arkivbild

En ny undersökning visar att många svenskar blir irriterade när handlare har tomt på hyllor och fler än 4 av 10 väljer att lämna butiken utan att köpa något. Ett ytterligare irritationsmoment för svenska konsumenter är skiftande prissättning, där 44 procent nu väljer bort handlare som har olika pris på hemsida och i butik.

”Undersökningen visar att svenskar har låg tolerans för luckor på hyllorna och att tiden då handlare kunde ha olika prissättning på nätet och i butik är förbi för många,” säger Fredrik Sunesson, ansvarig för Sverige på Pricer.

Undersökningen, som utfördes av Savanta på uppdrag av Pricer, visar att många svenskar varit med om att priserna skiljer sig mellan hemsida och butik. Detta skapar irritation, 66 procent blir frustrerade när priserna inte stämmer överens mellan olika kanaler och 65 procent gillar inte när erbjudanden bara gäller online och inte i butiker.

”Konsumenter vill fritt kunna välja om de handlar i butik eller på nätet och vill inte bara ha samma upplevelse i alla kanaler, utan även samma pris och erbjudanden,” säger Fredrik Sunesson på Pricer.

Väljer bort butiker med olika priser

Olika priser i olika kanaler skapar inte bara irritation, det påverkar också köpbeteendet. 69 procent uppger att de har mer förtroende för butiker som har samma pris på nätet och i butik och 70 procent är mer lojala mot dessa butiker. Viktigast av allt, visar undersökningen att 44 procent väljer bort att handla från butikskedjor där priserna skiljer sig åt mellan butik och hemsida.

”Konsumenter vill ha en friktionslös köpupplevelse och förväntar sig att kunna handla i den kanal som passar bäst för stunden, till samma prissättning och villkor,” säger Fredrik Sunesson.

Lämnar affären om något saknas

Men det är inte bara osynkade priser i olika kanaler som irriterar svenska konsumenter. 43 procent av svenskarna upplever att butikshyllor blivit mer tomma sedan pandemin startade, något som skapar frustration. 48 procent väljer bort att handla i butiker där produkter saknas på hyllorna och 41 procent lämnar affären utan att köpa något annat alternativ om den vara de sökte inte finns i lager.

”Under året som gått har de globala logistikkedjorna pressats av pandemin och många handlare har kämpat för att möta efterfrågan,” sägerFredrik Sunesson. ”Undersökningen visar dock att detta är ett viktigt område och det finns flera områden som många handlare kan utveckla för att minska risken att missnöjda konsumenter lämnar butikerna, exempelvis effektivisera påfyllningen av varor i butikerna.”

Undersökningen har genomförts i flera europeiska länder av undersökningsföretaget Savanta på uppdrag av Pricer. I den svenska delen av undersökningen ingår ett statistiskt säkerställt urval av 1000 svenskar över 18 år.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: Pricer

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in