Svenskarnas favoritväxter till jul

By on 15 december, 2021
Foto: Plantagen

Julen är en traditionsbunden högtid och det märks tydligt i svenskarnas val av växter där traditionella klassiker fortsätter att ligga i topp. Plantagen har listat svenskarnas favoritväxter till jul, klassiska julblommor som återspeglar det nostalgiska med högtiden.

Trots flera nymodigheter kring julen står de klassiska julväxterna stadigt kvar. Traditioner tar oss tillbaka till en känsla där växter och dess magiska kraft genererar julefrid. Enligt Plantagens rapport Växttrender 2021 framkommer det att julstjärna och amaryllis är svenskarnas stora blomsterfavoriter till jul. Två julblommor som fortsätter att sprida stämning i svenska hem.

Topplista – svenskarnas favoritväxter till jul:

1. Julstjärna
2. Amaryllis
3. Hyacint
4. Rumsgran
5. Julros

Amaryllis har öka något i popularitet sedan i fjol och klättrat på topplistan. Numera kommer blomman på delad förstaplats med julstjärnan som svenskarnas favoritblommor till jul. Undersökningen visar att äldre svenskar föredrar att inreda med amaryllis medan yngre konsumenter är mer förtjusta i julstjärnor. Julgransutmanaren rumsgranen är även betydligt mer populär bland yngre svenskar.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Plantagen

You must be logged in to post a comment Login